Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξάγει τεχνογνωσία

Την πλατφόρμα που δημιούργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη νομολογία της ΕΕ για διάφορα θέματα εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού όσο και την εφαρμογή ενός συστήματος παρακολούθησης της μαροκινής νομοθεσίας και της συμβατότητάς της με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ, παρουσίασαν τα στελέχη της Επιτροπής στο Μαρόκο.

Σε σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής υπενθυμίζεται ότι αυτή ηγείται του ευρωπαϊκού προγράμματος Διδυμοποίησης (Twinning) με το Συμβούλιο Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου, στο οποίο συμμετέχουν οι Επιτροπές Ανταγωνισμού της Ιταλίας και Πολωνίας, με σκοπό την ενίσχυση των θεσμικών ικανοτήτων του Συμβουλίου Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, στην έδρα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Βασιλείου του Μαρόκου, συνάντηση των προέδρων του Συμβουλίου Ανταγωνισμού του Μαρόκου, της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Ανώτατου Συμβουλίου της Δικαστικής Εξουσίας του Μαρόκου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δικαστικού σώματος του Μαρόκου, και άλλων στελεχών. Θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της πλατφόρμας που λειτουργεί και ως βάση δεδομένων, την οποία δημιούργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και «περιλαμβάνει τη νομολογία της ΕΕ και των κρατών μελών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχετικά με διάφορα θέματα εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού (οργανωμένη με λέξεις-κλειδιά) και την εφαρμογή ενός συστήματος παρακολούθησης της μαροκινής νομοθεσίας και της συμβατότητας αυτής με το Ενωσιακό δίκαιο ανταγωνισμού». Μετά τις εισαγωγικές παρατηρήσεις των προέδρων, οι εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού προχώρησαν σε παρουσίαση της πλατφόρμας και πρακτική επίδειξη.

Οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας του Μαρόκου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα για την εκτέλεση του έργου τους.

«Η συγκεκριμένη επένδυση θα ωφελήσει και την εφαρμογή του δίκαιου ανταγωνισμού στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης τεχνογνωσίας για τη δημιουργία πλατφορμών και βάσεων δεδομένων νομολογίας, ενισχύοντας συνεπώς την αποτελεσματικότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα για τις διεθνείς συνεργασίες και δράσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορείτε να διαβάσετε στην ειδική ιστοσελίδα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!