Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Εβδομαδιαία κέρδη 1,10%

Με άνοδο 1,10% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, ενώ αυξημένη ήταν και η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών.

Στο ξεκίνημα του νέου έτους η αγορά κατέγραψε μία ανοδική κίνηση από τις αρχές του έτους προσεγγίζοντας τις 990 μονάδες και συνολικά κέρδη (6,43%) για να διορθώσει έντονα την Πέμπτη (-2,20%).

Η αγορά προσπαθεί να κατοχυρώσει νέα υψηλά οκταετίας για να μπορέσει σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές να επιχειρήσει την "κατάκτηση" των 1.000 μονάδων που είναι το "στοίχημα" της αγοράς εφέτος.

Την ίδια ώρα η εικόνα των διεθνών αγορών χαρακτηρίζεται από μεταβλητότητα, ενώ διεθνείς επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι η άνοδος στις αγορές σύντομα θα τελειώσει. Η JP Morgan προτρέπει τους επενδυτές να ρευστοποιήσεων τα κέρδη τους, καθώς το ράλι στις αγορές θα "ξεφουσκώσει" σύντομα και απότομα , ενώ η Goldman Sachs και η ΒofA υποστηρίζουν ότι η ανοδική του πορεία του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 θα ανακοπεί και δεν θα υπερβεί τα σημερινά επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 979,06 μονάδες, έναντι 968,38 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,10%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,29%, από τις αρχές του έτους παρουσιάζει άνοδο 4,97%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,31% και από την αρχή του 2023 σημειώνει κέρδη 5.07%

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,74%, ενώ από τις αρχές του έτους κερδίζει 13,19%,

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 555,318 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 111,064 εκατ. ευρώ, από 93,266 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 713 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 68,439 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 2,579 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!