Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΒΕΠ Στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο

Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ως βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του, επισήμανε την άριστη συνεργασία της περιφέρειας με τα έξι επιμελητήρια της Αττικής, η οποία, όπως υπενθύμισε, «αποτυπώθηκε και με την χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων, από τα οποία το 1 εκατ. ευρώ δόθηκε στο ΒΕΠ για την εκπαίδευση των περίπου 750 μελών του».

Πρόσθεσε πως οι ευχές για μια χρονιά με οικονομική ανάταση πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις που θα δημιουργήσουν αυτές τις προϋποθέσεις και δεσμεύτηκε για την αρωγή της περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια. «Να είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή μιας συστηματικής προσπάθειας», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης καθώς και στην νέα προγραμματική περίοδο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην περαιτέρω χρηματοδότηση για την δημιουργία «θερμοκοιτίδων καινοτομίας», καθώς το επιχειρείν μετασχηματίζεται μέσα σε ένα νέο οικονομικό και τεχνολογικό πεδίο, βιώνοντας ανατροπές αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Νωρίτερα τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΒΕΠ Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας, ο οποίος στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε «επιτακτική» την ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον που «με παρούσα την ενεργειακή κρίση καλείται να ανταπεξέλθει στις περιβαλλοντικές και ψηφιακές απαιτήσεις του νέου επιχειρηματικού μοντέλου και παράλληλα να επιβιώσει».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας «Νέα Μητροπολιτική Αρχή» Ν. Παπαγεωργίου, η βουλευτής της ΝΔ Ν. Δούνια, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι ενώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!