Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Η υποστηριζόμενη εργασία για Άτομα με Αναπηρία γίνεται πράξη στη χώρα μας

Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων

12 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Γ. Σταμάτης: Η υποστηριζόμενη εργασία για Άτομα με Αναπηρία γίνεται πράξη στη χώρα μας

Πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την θεσμοθέτηση του ρυθμιστικού πλαισίου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για τη θεσμοθέτηση της υποστηριζόμενης εργασίας για τα άτομα με αναπηρία. Στόχος της ΟΔΕ είναι η σύνταξη διατάξεων για τη θεσμοθέτηση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, με τις οποίες θα ρυθμίζονται ενδεικτικά τα εξής θέματα: 

Α. Η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην ανοικτή αγορά εργασίας με στόχο την εύρεση και διατήρηση έμμισθης απασχόλησης, 

Β. Η περιγραφή και οριοθέτηση του ρόλου του προπονητή εργασίας (job coach), σκοπός του οποίου θα είναι η εκπαίδευση και η συμβουλευτική υποστήριξη του εργαζομένου με αναπηρία και του εργοδότη του όταν κρίνεται αναγκαίο, 

Γ. Η δημιουργία μητρώου για τους πιστοποιημένους προπονητές εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και πρόεδρος της ΟΔΕ δήλωσε τα εξής: 

«Η ενεργή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ανοιχτή αγορά εργασίας αποτελεί το κλειδί για την ομαλή και αποτελεσματική κοινωνική τους ένταξη. Η θεσμική κατοχύρωση της υποστηριζόμενης εργασίας απορρέει από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και γίνεται πράξη πλέον και στη χώρα μας. Η υποστηριζόμενη εργασία αποτελεί διεθνώς το ισχυρότερο μέσο άρσης των εμποδίων και των διακρίσεων πρόσβασης στην απασχόληση, που βιώνουν ιδίως τα άτομα με νοητική αναπηρία και συνιστά το εφαλτήριο για την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης χωρίς αποκλεισμούς.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!