Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Συνάντηση Σταϊκούρα με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Υπουργείο Οικονομικών

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Σε εντατικοποίηση των επαφών με εκπροσώπους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας ως προτεραιότητά του τη στήριξη των εργαζομένων και την άμεση επαναλειτουργία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε σήμερα νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Νίκου Κουλοχέρη.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε η κοινή συστηματική προσπάθεια, η οποία είχε ως αποτελέσματα να επιτευχθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις, που τέθηκαν από την πρώτη μέρα, από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα:

1ον. Η καταβολή του ποσού των 123 εκατ. ευρώ της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου στην Ειδική Διαχείριση της ΕΝΑΕ Α.Ε., προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι. 

Μέχρι στιγμής, έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της Ειδικής Διαχείρισης το ποσό των 38 εκατ. ευρώ και αναμένεται, έως το τέλος της εβδομάδας, να καταβληθεί και το εναπομείναν ποσό.

2ον. Η καταβολή των αποζημιώσεων.

Μέχρι την 31η.01.2023, αναμένεται, να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και με την υπογραφή των απολύσεων, οι εργαζόμενοι, θα λάβουν, αυθημερόν, το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση απόλυσης.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των διαφορών μισθοδοσίας (35%) στους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ, θα καταβληθεί εντός 10 ημερών από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.

3ον. Οι συντονισμένες κινήσεις για τη μεταβίβαση του περιουσιακού στοιχείου στο νέο επενδυτή και την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει έμπρακτα ότι πράττει το βέλτιστο δυνατόν για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων – και αυτό αναγνωρίζεται από τους εργαζομένους –, ώστε τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία της χώρας να επανεκκινήσουν την παραγωγική λειτουργία τους και να συμβάλουν σημαντικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!