Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΠΕΚ Σε μικρότερες ποσότητες μεν, αλλά συνεχίζονται οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

Σε μικρότερες ποσότητες μεν, αλλά με ζωηρό ενδιαφέρον ενόψει και της μείωσης της κρατικής επιδότησης κατά 10 λεπτά από 1/1/2023 στα 15 λεπτά ανά λίτρο, συνεχίζουν οι Βορειοελλαδίτες να «φουλάρουν» με πετρέλαιο θέρμανσης τις δεξαμενές των σπιτιών τους, όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμης Κιουρτζής, επικεφαλής του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος».

«Είναι αναμενόμενη η κάμψη στις παραγγελίες τον τρέχοντα μήνα, αφού Οκτώβριο και Νοέμβριο αυτές “έπεφταν βροχή” και τελικά καταγράφηκαν αυξημένες σε ποσοστό άνω του 40% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει ακόμη άγνωστο, εάν τα διυλιστήρια θα συνεχίσουν την παροχή της έκπτωσης του καυσίμου, που προς το παρόν ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Η μέση πανελλαδική τιμή πώλησης μέχρι και χθες, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, διαμορφωνόταν στα 1,128 ευρώ/λίτρο, συμπεριλαμβανομένων τόσο της κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών/λίτρο, όσο και της έκπτωσης των 7,5 λεπτών (μαζί με ΦΠΑ) που δίνουν τα διυλιστήρια και οι εταιρείες εμπορίας.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από 1η Ιανουαρίου θα ανέβει τουλάχιστον κατά 0,10 λεπτά/λίτρο, αφού κανείς δεν ξέρει ακριβώς που θα διαμορφωθεί με τις διεθνείς τιμές να παρουσιάζουν αυξομειώσεις μέρα με τη μέρα.

Σήμερα, πάντως, λίγο πριν από τις 10 το πρωί η τιμή του Brent είχε ξεπεράσει τα 84 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!