Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "Σπίτι μου - στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή «Μάτι» και άλλες διατάξεις". 

Με το Μέρος Β' του νομοσχεδίου επιδιώκεται η αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης για πολλά νέα άτομα ή νέα ζευγάρια και, γενικά, της απουσίας πολιτικών για την αύξηση της προσφοράς στέγης. Ειδικότερα, το Κεφάλαιο Α' αντιμετωπίζει το ζήτημα της έλλειψης χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δανειοδότηση νέων με χαμηλά εισοδήματα, το Κεφάλαιο Β' την αδυναμία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους με αξιοποίηση της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα και το Κεφάλαιο Γ' τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν ιδιωτικές κατοικίες ως κοινωνικές κατοικίες. 

Με το Μέρος Γ' του νομοσχεδίου επιδιώκεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, με σκοπό, ιδίως, την κοινωνική κατοικία. Ειδικότερα, αντιμετωπίζονται: η έλλειψη ειδικής πολεοδομικής διάταξης για την κοινωνική κατοικία, η αδράνεια ακινήτων που είχαν διατεθεί για δημόσιο σκοπό και η βραδύτητα στον προσδιορισμό ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Δημοσίου σε περιπτώσεις ρυμοτόμησης. 

Με το Μέρος Δ' του νομοσχεδίου επιδιώκεται η αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης στέγης για πυρόπληκτους στην περιοχή «Μάτι» της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαϊά της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, και για τους οποίους έχει χορηγηθεί μια πολύ σημαντική δωρεά από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Με το Μέρος Ε' του νομοσχεδίου αντιμετωπίζονται συγκεκριμένα ζητήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) που αφορούν στη διευθέτηση υποχρεώσεων σχετικών με τα ακίνητα που έχει κληρονομήσει από τον καταργηθέντα Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) ως καθολική διάδοχος αυτού. 

Με το Μέρος ΣΤ' του νομοσχεδίου αντιμετωπίζονται ασφαλιστικά και οργανωτικά ζητήματα. Ειδικότερα, το Κεφάλαιο Α' αντιμετωπίζει οργανωτικά ζητήματα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) και του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) και το Κεφάλαιο Β’ λοιπά ασφαλιστικά ζητήματα. 

Τέλος, με το Μέρος Ζ' του νομοσχεδίου αντιμετωπίζεται το ζήτημα του χαρακτηρισμού μη μισθολογικών παροχών από τους εργοδότες προς τους εργαζομένους και το άρθρο 35 την καταβολή δαπανών για τη λειτουργία του ενιαίου αριθμού 1555.

Προσοχή: Στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου προτείνονται διατάξεις αναφορικά με το καθεστώς των διατακτικών σίτισης.

Παρατίθεται ακολούθως το σχέδιο νόμου και η αιτιολογική του έκθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!