Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού Ψηφιοποίηση του Αρχείου της Επιτροπής

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δελτίο Τύπου

Ψηφιοποίηση του Αρχείου Επιτροπής Ανταγωνισμού

Υπογράφθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022, Προγραμματική Συμφωνίας μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. ως «Φορέα Υλοποίησης» και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως «Φορέας Χρηματοδότησης» και «Υπουργείο Ευθύνης»,  με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Επιτροπής μέσω της ψηφιοποίησης των φυσικών αρχείων της και τη μεταφορά τους σε πληροφοριακά συστήματα.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια όλων των απαραίτητων υποδομών πληροφορικής (πλατφόρμα) καθώς για τη διαχείριση των αρχείων και την εκπαίδευση του προσωπικού της Ε.Α. για την εκμάθηση και ορθή χρήση αυτών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα 2.2 - «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχοι του Έργου είναι

  • Η έρευνα, συλλογή, διατήρηση, αξιοποίηση και διάδοση αρχείων και ευαίσθητων πληροφοριών.
  • Η αυτοματοποίηση και καινοτόμες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
  • Η αυτοματοποίηση και καινοτόμες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις.
  • Η διατήρηση του αρχείου σε ψηφιακή μορφή.
  • Η εξοικονόμηση φυσικού χώρου αρχειοθέτησης.
  • Η ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών αποθήκευσης.
  • Η εξοικονόμηση κόστους από τη σημαντική μείωση της ανάγκης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  • Η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (ευκολία και ευελιξία στη διαχείριση αρχείων).
  • Ο άμεσος και οργανωμένος τρόπος αναζήτησης και ανάκτησης αρχειοθετημένων αρχείων.
  • Η πλήρης αυτοματοποίηση και διασφάλιση της διαδικασίας πρόσβασης στα αρχεία μέσω διαβαθμισμένης πρόσβασης.
  • Η ευρύτερη διαθεσιμότητα πρωτογενών δεδομένων για την υποστήριξη επιστημονικής έρευνας και δευτερογενούς εκπαιδευτικού υλικού για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και η δυνατότητα αξιοποίησης του αρχείου για τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑ, κος Ι. Λιανός, «για πρώτη φορά στην ιστορία της, και ύστερα από σημαντική προεργασία τα δύο τελευταία έτη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωράει σε μία συστηματική και ολιστική αξιοποίηση του αρχείου της, με τη ψηφιοποίησή του αλλά και τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην επεξεργασία του. Το έργο εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τους πολίτες και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εφαρμογής του δικαίου ανταγωνισμού στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Συντονισμού και το Τμήμα Σχεδιασμού της Διεύθυνσης για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας τα τελευταία έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!