Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

HDB Τον Ιανουάριο θα λειτουργήσει η πλατφόρμα «Know Your Customer»

Τον Ιανουάριο θα λειτουργήσει η πλατφόρμα «Know Your Customer» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) - HDB, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου στο 33ο Greek Economic Summit.

Όπως υπενθύμισε η κυρία Χατζηπέτρου, με την πλατφόρμα αυτή θα δημιουργηθεί μια καθαρή εικόνα για το σύνολο της επιχειρηματικότητας (φορολογική - ασφαλιστική ενημερότητα και Τειρεσίας) και θα γνωρίζει και η Πολιτεία λεπτομερώς ποιες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα με ποιους φορείς του Δημοσίου.

Είναι σημαντικό όμως, όπως εξήγησε η ίδια, για την επιχείρηση που θα περάσει «τεστ» αλλά λόγω μεγέθους ή λόγω του ότι είναι μια καινούργια επιχείρηση, ή πρόκειται για απομακρυσμένη επιχείρηση και δεν έχει μπορέσει να κάνει αίτηση στο τραπεζικό σύστημα, θα παρουσιάζεται η αίτησή της στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τραπεζών ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί η αίτηση από κάποια τράπεζα στο πλαίσιο διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου και θα υπάρχουν πιθανότητες να πάρει μια επιχείρηση καλύτερη προσφορά στην ταχύτητα και στο ύψος της χρηματοδότησης.

Όπως είπε, στόχος είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που μπορούν να προχωρήσουν σε τραπεζικό δανεισμό και από τις 40.000 να φτάσουν στις 80.000.

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου: Το μυστικό είναι η επίτευξη οικονομιών κλίμακος

Η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα υπηρεσιών που προσφέρει το επιμελητήριο, τα οποία είναι, από ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα έως και χρηματοδοτικά.

Σημείωσε τη σημασία που δίνει το μεγαλύτερο επιμελητήριο στη χώρας στην νεοφυή επιχειρηματικότητα αλλά και στην ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας των μελών του ενώ τόνισε τη σημασία της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας για την επιχειρηματικότητα με βάση την σχετική υπηρεσία που προσφέρει το επιμελητήριο.

Η πρόεδρος υπενθύμισε ότι έχει ετοιμάσει το ΕΒΕΑ μια πλατφόρμα - πύλη χωρικής ανάλυσης της επιχειρηματικότητας για την Αττική που βοηθάει τους ενδιαφερόμενους στην δραστηριοποίησή τους σε νέες περιοχές καθώς μπορούν να ενημερωθούν για οικονομικά και δημογραφικά δεδομένα.

Τέλος, υπενθύμισε ότι είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει σύντομα, μια νέα πλατφόρμα που φέρνει σε επικοινωνία επιχειρήσεις και άνεργους για την αναζήτηση συνεργασιών ενώ σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι πέρα από την πρόσβαση στην χρηματοδότηση είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνονται οι συνεργασίες και οι εταιρικοί μετασχηματισμοί καθώς έτσι δημιουργούνται συνθήκες βιωσιμότητας και πρόσθεσε: «το μυστικό είναι η επίτευξη οικονομιών κλίμακος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!