Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σπανάκης Αίτημα για δίμηνη παράταση της προθεσμίας απογραφής του συνόλου των εργαζομένων

Ερώτηση

Προς:

  • τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
    κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη 

Θέμα: «Δίμηνη παράταση της προθεσμίας απογραφής του συνόλου των εργαζομένων» 

Κύριε Υπουργέ,  

Από την 1η Νοεμβρίου 2022 ξεκίνησε η ψηφιακή απογραφική διαδικασία του  χρόνου εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, δηλαδή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας  σε επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας.

Οι λογιστές – φοροτεχνικοί έπρεπε, μέσα σε διάστημα 30 ημερών, να  ολοκληρώσουν την απογραφή του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ  για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας. 

Η υποχρέωση αυτή δημιούργησε πρόσθετο φόρτο εργασίας στον κλάδο τους, ενώ ο τρόπος καταχώρισης και οι αλλαγές στην υποβολή του τρόπου  κατάθεσης του πίνακα του προσωπικού και της οργάνωσης του χρόνου  εργασίας προκάλεσε πρόσθετες δυσκολίες στους λογιστές και στους  φοροτεχνικούς. 

Επειδή η μη εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας  συνεπάγεται πρόστιμα για τις επιχειρήσεις.

Επειδή ο κλάδος των φοροτεχνικών και λογιστών έχει αυξημένο φόρτο  εργασίας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην έχει ολοκληρωθεί σωστά η  σημαντική αυτή διαδικασία εντός της προθεσμίας των 30 ημερών. Επειδή η ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ είναι ένα σημαντικό εγχείρημα που  θα ωφελήσει τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Επειδή η σωστή ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας των εργαζομένων  θα βοηθήσει το επόμενο βήμα που είναι η εφαρμογή του μηχανισμού της  ψηφιακής κάρτας εργασίας. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να δώσετε δίμηνη παράταση στην απογραφική διαδικασία  των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Βασίλειος - Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!