Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Ναυτιλίας Κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Ηράκλειο Κρήτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Ηράκλειο Κρήτης

Στην κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) και του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν σε περιοχή του Ηρακλείου έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την εν λόγω Λιμενική Αρχή για όμοια υπόθεση, να κινείται πεζός και στη συνέχεια να εισέρχεται σε Ι.Χ.Ε. όχημα. Ο 35χρονος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία οχήματος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ανέπτυξε ταχύτητα και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, αγνοώντας τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του υπηρεσιακού οχήματος. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο εν λόγω αλλοδαπός ακινητοποίησε το όχημα του και αφού το εγκατέλειψε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο ανωτέρω όχημα, το οποίο ανήκε σε έτερο άτομο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν χίλια εκατόν ογδόντα (1.180) πακέτα τσιγάρων και εκατόν σαράντα επτά (147) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστη, διάφορων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολο τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!