Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων

Τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, τα οποία προσφέρει στις επιχειρήσεις η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDΒ) προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ).

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Σταύρος Καφούνης, Β΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε ότι η ρευστότητα και η εξασφάλιση πόρων είτε για κεφάλαιο κίνησης είτε για επενδύσεις είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε τα τεράστια διαθέσιμα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί για την ελληνική οικονομία, να μπορέσουν να διαχυθούν στο σύνολο της πραγματικής οικονομίας με έναν ευέλικτο τρόπο, ο οποίος δε θα δημιουργεί αγκυλώσεις και θα στερήσει τελικά την πρόσβαση σε πάρα πολλές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Στον χαιρετισμό της η κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, ανέφερε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB έχει αποδείξει τις δυνατότητες της κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.  Σήμερα λειτουργεί ως πυλώνας ανάπτυξης που αμβλύνει τους περιορισμούς χρηματοδότησης και ρευστότητας και καλύπτει τα κενά της αγοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό τοπίο. Ο κεντρικός ρόλος της HDB είναι να παρεμβαίνει καταλυτικά στη δυναμική σχέση Κράτους, Τραπεζών και Επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τις εμπορικές τράπεζες, η HDB είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB σχεδιάζει και θέτει σε γρήγορη εφαρμογή σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία που προάγουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και μειώνουν το χρηματοδοτικό κενό».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμολγου, σχολιάζοντας τα οφέλη της έμπρακτης συμμαχίας μεταξύ των τριών φορέων και της εκδήλωσης δήλωσε: «Ο κάθε ένας από τους θεσμούς μας, αξιοποιώντας τα μέσα που διαθέτει, αναζητεί διαρκώς τρόπους για να διευρύνει την προσφορά του. Έτσι αναπτύσσουμε δράσεις που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενθαρρύνουν  την πρωτοβουλία, προωθούν τη συνέργεια και διευκολύνουν, τελικά, την πρόσβαση στο σημαντικότερο μέσο για την ενδυνάμωση του επιχειρείν: τη χρηματοδότηση. Κοινός σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος επιχειρηματικής ευημερίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!