Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Προκαταβολές 5 εκατ. € σε βαμβακοκαλλιεργητές για χαλαζοπτώσεις Ιουνίου

Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Για πρώτη φορά προκαταβολές 5 εκατ. € σε βαμβακοκαλλιεργητές για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου

Καταβάλλονται σήμερα πέντε εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες βάμβακος επλήγησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στο τέλος Ιουνίου 2022, σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4795/2023, τις οποίες εισηγήθηκε ο Υπουργός, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την έγκριση πληρωμής προκαταβολών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, ύψους 4.911.299,42 € για 2.107 δικαιούχους ασφαλισμένους παραγωγούς.

Ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε:

«Εντός συντόμου χρονικού διαστήματος διεκπεραιώθηκε ένα τεράστιο έργο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ τόσο με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία όσο και με την ταχύτατη προώθηση του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ανά παραγωγό, ώστε οι αγρότες μας να λαμβάνουν σήμερα, εντός τεσσάρων μηνών, προκαταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ και αποτελεί επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η πληρωμή προκαταβολών για χαλαζοπτώσεις, δεδομένης της σφοδρότητας του φαινομένου και των εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες.

Ακολουθούν σταδιακά και οι πληρωμές προκαταβολών και για άλλες καλλιέργειες αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συγκεκριμένα οι προκαταβολές για τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα , θα καταβληθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022.

Η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη των αγροτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!