Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΑΔΕ Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι καθήκον όλων μας

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΑΔΕ: Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι καθήκον όλων μας

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απέστειλε οδηγίες προς το προσωπικό της ΑΑΔΕ, για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Αρχής.

Προέτρεψε τους υπαλλήλους να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας για να επιτευχθεί η ορθή και συνετή διαχείριση των ενεργειακών πόρων. Συγκεκριμένα επεσήμανε στις οδηγίες να ρυθμίζουν τον κλιματισμό σε σταθερή θερμοκρασία, να σβήνουν τα φώτα και να απενεργοποιούν τους υπολογιστές και τα κλιματιστικά κατά την αποχώρησή τους από την εργασία, να αξιοποιούν τον φυσικό φωτισμό κατά τη διαρρύθμιση των επίπλων, να εκτυπώνουν και φωτοτυπούν μόνο ό,τι είναι απολύτως αναγκαίο, να εξοικονομούν νερό κλείνοντας τις βρύσες και να οδηγούν τα υπηρεσιακά οχήματα οικονομικά και οικολογικά και φροντίζοντας εγκαίρως για τη συντήρησή τους.

«Η ένταξη στην καθημερινή εργασία μέτρων και πρακτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης και προϋποθέτει τη συμβολή όλων και την άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Η υιοθέτηση ατομικών συμπεριφορών που αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαι βέβαιος ότι, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα επιτύχουμε και αυτόν τον στόχο μας, ως εργαζόμενοι ενός πρότυπου δημόσιου Οργανισμού και υπεύθυνοι πολίτες», υπογράμμισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Δείτε τις σχετικές οδηγίες εδώ:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!