Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΓΣΕΒΕΕ Ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Περιοδεία στις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της συνομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, το κλιμάκιο επισκέφτηκε την περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Σητείας όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες και κατοίκους και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Σητείας με θέμα τις καταστροφές οι οποίες προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση σε επιχειρήσεις της περιοχής και τα μέτρα που άμεσα πρέπει να ληφθούν.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Γεώργιος Ζερβάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λασιθίου Μανώλης Κριθαράκης και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, του Συλλόγου Εστίασης Ιεράπετρας, του Συλλόγου Φοροτεχνικών - Λογιστών Ν. Λασιθίου, του Συλλόγου ΕΒΕ Ιεράπετρας, καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Σητείας, ο κ. Καββαθάς επεσήμανε την άμεση ανάγκη ουσιαστικής  παρέμβασης της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων και πολιτών.

Επιπλέον, ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η ΓΣΕΒΕΕ με την αποστολή σχετικού υπομνήματος στα αρμόδια υπουργεία, για άμεση επιχορήγηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με 20.000 ευρώ καθώς και αίτημα για απαλλαγή των πληγέντων από κάθε φόρο, ασφαλιστική ή δανειακή υποχρέωση  για τους επόμενους 6 μήνες. Μάλιστα τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και για τους επαγγελματίες που δεν επλήγησαν άμεσα από την θεομηνία  αλλά πλήττονται έμμεσα λόγω των καταστροφών σε υποδομές της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!