Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Άσχημα τα νέα για Ισπανία-Πορτογαλία

Κάθε άλλο παρά καλά είναι τα νέα από Ισπανία και Πορτογαλία, με τις δημοσιονομικά προβληματικές χώρες της ιβηρικής χερσονήσου να βυθίζονται στην ύφεση και τα μέτρα λιτότητας να μην φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση Ραχόι θα ζητήσει από τους εταίρους να αλλάξουν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2012, καθώς η Ισπανία εκτροχιάστηκε δημοσιονομικά την χρονιά που πέρασε. Η χώρα μπαίνει σε ύφεση ενώ οι στόχοι για το έλλειμμα είχαν βασιστεί σε σενάριο ανάπτυξης 2,3%, δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα "La Vanguardia", ο υπουργός Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ισπανικό έλλειμμα έκλεισε στο 8,0% του ΑΕΠ, τη στιγμή που ο στόχος ήταν 6,0%. Την ίδια ώρα, ούτε η Πορτογαλία έχει πετύχει τους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση, μετά από τη συνεργασία της με την τρόικα, γεγονός που την οδηγεί σε συνεχείς αρνητικές αναθεωρήσεις όσον αφορά το βάθος της ύφεσης. Φέτος η ύφεση αναμένεται στο 3,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, πρόβλεψη η οποία δείχνει ότι η συνταγή λιτότητας δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη χώρα, αλλά αντιθέτως την βυθίζει στην ύφεση.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!