Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Τζεντιλόνι Ανάγκη μεγαλύτερης αλληλεγγύης στην ΕΕ και εφαρμογή εργαλείων για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση

Την ανάγκη μεγαλύτερης αλληλεγγύης στην ΕΕ και την εφαρμογή κοινών εργαλείων για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, όπως για παράδειγμα ο μηχανισμός SURE που στήριξε την απασχόληση εν μέσω πανδημίας, υποστήριξε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στο Λουξεμβούργο.

Ερωτηθείς αν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ εξήγησε στους ομολόγους του στο Eurogroup πώς θα εφαρμοστεί το ενεργειακό πακέτο στήριξης, ύψους 200 δισεκ. ευρώ, ο Ιταλός Επίτροπος απάντησε ότι το Eurogroup ζητά τα μέτρα να είναι προσωρινά και στοχευμένα.

«Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κατακερματισμό και να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, χρειαζόμαστε υψηλότερο επίπεδο αλληλεγγύης και πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ορισμένα περαιτέρω κοινά εργαλεία», τόνισε, λέγοντας ότι μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να εφαρμοστεί ένας μηχανισμός όπως ο «SURE» την περίοδο της πανδημίας. «Βασίζεται σε δάνεια και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό. Δεν είναι κάτι που θα συζητήσουμε σήμερα, αλλά θέλω να καταστήσω πολύ σαφές ότι το ζητούμενο είναι να αυξήσουμε την αλληλεγγύη για να αποφύγουμε τον κίνδυνο κατακερματισμού, όχι να επικρίνουμε τη μία ή την άλλη χώρα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Τζεντιλόνι, μαζί με το Γάλλο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα εσωτερικής αγοράς Τιερί Μπρετόν, με κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, υποστηρίζουν ότι το τεράστιο σχέδιο βοήθειας 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφάσισε η Γερμανία «εγείρει ερωτήματα».

Προτείνουν να εφαρμοστεί ένα κοινό ευρωπαϊκό εργαλείο, όπως το μέσο SURE που στήριξε την απασχόληση εν μέσω πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!