Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου Ο τουρισμός υγείας αποτελεί μια νέα ραγδαία εξελισσόμενη μορφή τουρισμού

Ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί μια νέα, ραγδαία, εξελισσόμενη μορφή τουρισμού με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με αφορμή την πρόσφατη διοργάνωση του Forum Υγείας 1-3 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των τομέων υγείας και τουρισμού.

Κατά τς εργασίες της συνεδρίας εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις δύο Περιφέρειες , μεταξύ των οποίων οι νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία στους ταξιδιώτες υγείας, οι καθοριστικοί παράγοντες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας από πλευράς ζήτησης και προσφοράς, οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους σε ανταγωνιστικούς προορισμούς για τουρισμό υγείας, η ανάπτυξη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου κυρίως στο τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού τόσο σε διεθνές όσο και σε ελληνικό περιβάλλον και η διασφάλιση ποιότητας και πιστοποίησης υπηρεσιών υγείας μια φιλοξενίας.

Ο Τουρισμός Υγείας, λόγω των έντονων δημογραφικών αλλαγών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο μέλλον και των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυνητική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία οι εμπλεκόμενοι με την αναπτυξιακή διαδικασία φορείς θα πρέπει να εντάξουν στην μελλοντική περιφερειακή τους στρατηγική καθιστώντας τις δύο Περιφέρειες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς προορισμούς τουρισμού υγείας.

Στο συνέδριο παρέμβαση έκανε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Κων/νο Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα: "Τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!