Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκρήτια Τράπεζα Υποβλήθηκε στην ΤτΕ το επιχειρηματικό και κεφαλαιακό πλάνο της Τράπεζας

Κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, από τη Διοίκηση Βαρθολομαίου- Δημόπουλου, το 5ετές επιχειρηματικό και κεφαλαιακό πλάνο της Παγκρήτιας Τράπεζας, σε εκπλήρωση της υποχρέωσης προς την Εποπτική Αρχή και εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, ενδυναμώνοντας το ήδη καλό κλίμα συνεργασίας και συνέπειας.

Όπως ανακοινώθηκε, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του διευθύνοντος συμβούλου της Παγκρήτιας Αντώνη Βαρθολομαίου, η διοίκηση της προχώρησε στην κατάρτιση ενός πλήρους επιχειρηματικού και κεφαλαιακού πλάνου, χρονικού ορίζοντα πενταετίας, με αναλυτικές πληροφορίες και δεδομένα τόσο για την κατάσταση του ισολογισμού της τράπεζας, με ιδιαίτερη μνεία και στο θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Τράπεζας, πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πλάνο εξυγίανσης και ανάπτυξης της Παγκρήτιας μέσω της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα. Η αύξηση κεφαλαίου των 98,7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση, η μεγαλύτερη στην ιστορία της Τράπεζας, στοχεύει τόσο στην εξυγίανση του ισολογισμού της, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος με την κατάθεση του κεφαλαιακού πλάνου προσθέτουν νέα δυναμική στην προσπάθεια για την ΑΜΚ, ενισχύοντας το ήδη καλό κλίμα συνεργασίας και συνέπειας, με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Με τα νέα κεφάλαια, η Τράπεζα στοχεύει στον μετασχηματισμό της, προωθώντας τις αναγκαίες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανάπτυξη υποδομών, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας και στην υιοθέτηση ενός βελτιωμένου και σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου. Η νέα Τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση αναμένεται να καλύψει το κενό μεταξύ των συστημικών και των μικρών τραπεζών και να καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Βαρθολομαίος, σε πρόσφατη συνέντευξη του, είχε εκτιμήσει ότι σε ορίζοντα ενός περίπου χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι στρατηγικές αυτές κινήσεις. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία απόλυτα υγιή Τράπεζα, πολύ μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, εξαιρετικά λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών όπως εξελίσσονται. Με το στελεχιακό δυναμικό της HSBC θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε νέες πελατειακές ανάγκες, η δε τεχνογνωσία και η εμπειρία του δυναμικού αυτού θα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα επόμενα βήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας στόχος είναι η Παγκρήτια να είναι η τράπεζα που εξυπηρετεί τον μικρό, τον μεσαίο επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία, όχι μόνο με υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, αλλά και με λύσεις που παρέχονται με ταχύτητα και κυρίως με την κατάλληλη συμβουλευτική, κάτι το οποίο αποδεδειγμένα λείπει από την τραπεζική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!