Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΒΕΠ Οφείλουμε να επενδύσουμε στη ναυτιλιακή καινοτομία

ΕΒΕΠ

Πειραιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας

«Οφείλουμε να επενδύσουμε στη ναυτιλιακή καινοτομία»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, σε μήνυμά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει τα ακόλουθα: 

«Ο Πειραιάς αποτελεί μια ανεπτυγμένη και με υψηλή ειδίκευση και παραγωγικότητα συστάδα θαλάσσιας οικονομίας με παγκόσμιες διασυνδέσεις, αφού είναι το κέντρο μίας από τις ισχυρότερες-σημαντικότερες ναυτιλιακές δυνάμεις στον κόσμο.

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα αξιοποιεί τα δυνητικά πλεονεκτήματα του Πειραιά.

Οφείλουμε να επενδύσουμε στην ναυτιλιακή καινοτομία που είναι έντασης κεφαλαίου και έντασης γνώσης, αλλά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση του γνωσιακού επιπέδου του έμψυχου δυναμικού που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων σε ξηρά και θάλασσα πάνω στις νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την προσπάθεια της ναυτιλίας, και όχι μόνο, στο πεδίο της πράσινης μετάβασης.

Η ναυτιλία του μέλλοντος, οι επιχειρήσεις τους μέλλοντος, είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσουν στελέχη με υψηλή εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες.

Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι από το 2030, πολλές βιομηχανίες που βασίζονται στις θάλασσες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις όσον αφορά στην προστιθέμενη αξία.

Γνωρίζουμε ότι η παραγωγή της παγκόσμιας οικονομίας των θαλασσών εκτιμάται σήμερα σε 1,3 τρισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2030.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι από όλους τους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, η καινοτομία είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού και τη δημιουργία απασχόλησης.

Οι επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Π., που δραστηριοποιούνται στον εφοδιασμό πλοίων, την ναυπηγοεπισκευή και κάθε υπηρεσία ναυτιλιακής υποστήριξης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο της ελληνικής ναυτιλίας που μας δίνει τη δυνατότητα να ζούμε αξιοπρεπώς στη χώρα μας από τον πλούτο της θάλασσας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!