Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΑΕΕ Ασφάλιση επιχειρήσεων και καταναλωτών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου

Οι εξελίξεις στην ασφάλιση κυβερνοχώρου (cyber insurance) συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών και Περιουσίας Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, στις 21.9.2022.

Εξειδικευμένοι ομιλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα αναφέρθηκαν διεξοδικά στην προοπτική ανάπτυξης του cyber insurance τα επόμενα χρόνια λόγω του ραγδαίου ψηφιακού μετασχηματισμού και της εξάρτησης από ψηφιακές τεχνολογίες η οποία οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των κινδύνων ψηφιακής ασφάλειας και ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μέσω των παρουσιάσεων και της ζωντανής συζήτησης με το κοινό της εκδήλωσης προέκυψε το συμπέρασμα ότι παρότι το τοπίο στη cyber insurance περιλαμβάνει πολλές και σύνθετες προκλήσεις, οι ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως προσφέρουν μεγάλη γκάμα ασφαλιστικών λύσεων cyber.

Η ζήτηση για καλύψεις cyber βαίνει αυξανόμενη καθώς οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που διατρέχουν και την ανάγκη προστασίας τους έναντι αυτών. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω ευαισθητοποίησής τους για τους πιθανούς κινδύνους αλλά και καλλιέργεια κουλτούρας προστασίας έναντι αυτών σε όλο το εύρος της επιχείρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!