Fitch: Υπό παρακολούθηση δύο τράπεζες
Fitch Ratings
Σε καθεστώς παρακολούθησης με την προοπτική υποβάθμισης έθεσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας (CEB) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ΕπενδύσεωνΕΤΕπ ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση του οίκου Fitch να τοποθετήσει σε καθεστώς παρακολούθησης την πιστοληπτική ικανότητα έξι χωρών της Ευρωζώνης (Βέλγιο, Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ιρλανδία και Κύπρο). Η τοποθέτηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση κατά μία ή δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα των παραπάνω χωρών, οι οποίες είναι μέτοχοι τόσο της CEB όσο και της EIB. Ο οίκος αναμένεται να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για τις δύο υπερεθνικές τράπεζες εντός των προσεχών τριών μηνών.
Σύμφωνα πάντα με τον οίκο, μία πιθανή υποβάθμιση της Ισπανίας, ενός από τους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΙΒ, θα ασκούσε το μεγαλύτερο αντίκτυπο για την αλλαγή αξιολόγησης της τράπεζας, ενώ αντίθετα μία υποβάθμιση της Ιταλίας, που επίσης είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της τράπεζας, στην κατηγορία «Α» δεν θα είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην αξιολόγησή της.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!