Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΣΤΑΤ Εγγραφές νέων επιχειρήσεων και πτωχεύσεις επιχειρήσεων, β' τρίμηνο 2022

ΕΛΣΤΑΤ

Πειραιάς, 30 Αυγούστου 2022

Δελτίο Τύπου

Δημογραφικά γεγονότα επιχειρήσεων - Εγγραφές νέων επιχειρήσεων και πτωχεύσεις επιχειρήσεων, β' τρίμηνο 2022

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με το παρόν Δελτίο Τύπου ανακοινώνει στοιχεία για τη δημογραφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα για τις Εγγραφές Νέων Επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων) και τις Πτωχεύσεις Επιχειρήσεων, για το Β’ τρίμηνο 2022. 

Οι στατιστικές δημογραφίας των επιχειρήσεων αποτελούν, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στατιστικά πεδία και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ασκούντων πολιτική, των θεσμικών χρηστών και της κοινωνίας γενικότερα, καθώς έχουν ευρεία χρησιμότητα μέσω των πληροφοριών που παρέχουν. 

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων και των πτωχεύσεων, σε τριμηνιαία βάση, παρέχει επίκαιρες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπακόλουθα του οικονομικού κλίματος – προσδοκιών. 

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει:

  • Τριμηνιαία στοιχεία για τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE Αναθ. 2), για το Α’ και Β’ τρίμηνο 2021 και 2022.
  • Τριμηνιαία στοιχεία για τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE Αναθ. 2) και ανά Μεγάλη Γεωγραφική Περιοχή (NUTS 1) / κατηγορία Νομικής Μορφής της επιχείρησης, για το Β’ τρίμηνο 2022.
  • Διαγραμματική απεικόνιση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, ανά εβδομάδα, για την περίοδο Α’ τρίμηνο 2021 – Β’ τρίμηνο 2022.
  • Τριμηνιαία στοιχεία για τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων, για το Β’ τρίμηνο των ετών 2021 και 2022.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολό του εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!