Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Συνάντηση του υπουργού με τον υπουργό Εργασίας της Κύπρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

4 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Κυριάκο Κούσιο

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Κυριάκο Κούσιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πολιτική στους τομείς αρμοδιότητας των υπουργείων των δύο χωρών.

Ειδικότερα, έγινε συζήτηση για τον τρόπο προσδιορισμού του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, λόγω του ότι και η Κύπρος θα προχωρήσει για πρώτη φορά στη θέσπιση καθεστώτος κατώτατου μισθού που θα καλύπτει όλους τους εργαζομένους.

Επίσης, συμφωνήθηκε να επικαιροποιηθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (τώρα πλέον ΕΡΓΑΝΗ 2) και να παρασχεθεί η σχετική τεχνογνωσία στον ασφαλιστικό τομέα, ιδιαίτερα μέσω των συστημάτων «Ήλιος» και «Άτλας», αλλά και να υπάρξει συνεργασία για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων με βάση τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση όλο το τελευταίο διάστημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!