Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΑΑΔΕ Κατάσχεση 98 εκατομμυρίων Λαθραίων Τσιγάρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων

Αθήνα, 01 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάσχεση 98 εκατομμυρίων Λαθραίων Τσιγάρων

Μετά από σειρά ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων και παραποιημένων προϊόντων, στελέχη της προχώρησαν στην κατάσχεση 9 container που περιλάμβαναν 98.005.000 λαθραία τσιγάρα, με αναλογούντες δασμούς και φόρους 20.755.255 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τελωνειακοί ελεγκτές κατόπιν τοπικής ανάλυσης κινδύνου, αξιοποίησης στοιχείων από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΑΑΔΕ από ξένες διωκτικές υπηρεσίες επιλέχθηκαν για έλεγχο εννέα εμπορευματοκιβώτια, με δηλωθέν εμπόρευμα "Χαρτί Εκτύπωσης", "Χάρτινες Σακούλες" και "Εργαλεία, Υποδήματα και Γεννήτριες", προερχόμενα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα και την Ταϋλάνδη, εκφόρτωση στο λιμάνι του Πειραιά και τελικούς παραλήπτες εταιρείες στο Μαυροβούνιο, στην Σλοβακία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Οι ελεγκτές χρησιμοποιώντας το ειδικό μηχάνημα X-RAY αλλά και τον σκύλο ανιχνευτή καπνικών, Kal, πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο ο οποίος έδωσε ένδειξη ύπαρξης καπνικών. Τα προϊόντα που είχαν δηλωθεί υπήρχαν μόνο στις πρώτες δύο σειρές φόρτωσης κάθε κοντέινερ, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τις διωκτικές αρχές και να κρύψουν τις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα, που αποτελούσαν το υπόλοιπο εμπόρευμα.

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν εντείνει τις έρευνές τους για να εντοπίσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τις εταιρείες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!