Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ζαχαράκη Απλοποίηση διαδικασιών για προγράμματα συνδιαφήμισης και επιτάχυνση συμβάσεων σε ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε σταθερά και με σχέδιο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό προχωράμε στην απλοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών για τα προγράμματα συνδιαφήμισης και της κατάρτισης συμβάσεων πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσιάζοντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Ερανιστικού νομοσχεδίου, τις δύο τροπολογίες του υπουργείου.

«Με την μέχρι σήμερα νομοθεσία, η κατάρτιση συµβάσεων πώλησης ή µακροχρόνιας εκµίσθωσης διηρημένων ιδιοκτησιών σε ξενοδοχεία ιδιοκτησίας, επιτρεπόταν μόνο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη γνωστοποίηση της λειτουργίας του ξενοδοχείου συνιδιοκτησίας. Όμως αυτό το νομοθετικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί ότι δεν ενθαρρύνει την προώθηση των συναφών επενδύσεων και την επίτευξη επαρκών μέσων χρηματοδότησής τους. Με τη νέα ρύθμιση λοιπόν δίδεται η δυνατότητα κατάρτισης συμβάσεων νωρίτερα, χωρίς να χρειάζεται αναμονή μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής του ξενοδοχείου. Τώρα παρέχεται πληρέστερα η δυνατότητα αυτοχρηµατοδότησης της επένδυσης και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στη τροπολογία για την απλοποίηση της διαδικασίας των προγραμμάτων συνδιαφήμισης Περιφερειών - ιδιωτικού τομέα, η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «ήταν ένα πάγιο αίτημα των Περιφερειών που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για την στοχευμένη τουριστική τους προβολή». Όπως διευκρίνισε, «παραμένουν ως προϋποθέσεις, η αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου και η έγκριση του ΔΣ του ΕΟΤ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!