Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σολτς - Γκόλομπ Ανάγκη περιορισμού της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης

Την ανάγκη «να γίνει το παν» προκειμένου να περιοριστεί η ενεργειακή εξάρτηση ανέδειξε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ και αναφέρθηκε στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών.

Ο συνομιλητής του δήλωσε ότι ο στόχος ενός χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο «είναι φιλόδοξος αλλά εφικτός», εφόσον υπάρξει στενή συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ.

«Πρέπει να αναζητήσουμε τις λύσεις εντός της κοινότητας. Και όχι μόνο σχετικά με την προμήθεια της ενέργειας, αλλά και με όλες τις πιθανές πηγές», δήλωσε ο κ. Γκόλομπ και έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης των αγωγών φυσικού αερίου και «πράσινης στροφής» στην Ευρώπη.

«Πρέπει να συνδέσουμε τον άνεμο του Βορρά με τον ήλιο του Νότου, δημιουργώντας ένα ισχυρό και σταθερό σύστημα, ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σολτς από την πλευρά του τόνισε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης.

«Αυτό σχετίζεται με τη δημιουργία της υποδομής που θα μας επιτρέψει βραχυπρόθεσμα την προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου από πηγές εκτός Ρωσίας», εξήγησε, σημείωσε ωστόσο ότι ταυτόχρονα πρέπει να ενισχυθεί και η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η επέκταση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και για τη Γερμανία και για τη Σλοβενία», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για «κυκλική ανταλλαγή» στρατιωτικού εξοπλισμού που έχουν συνάψει οι δυο χώρες για την ενίσχυση της Ουκρανίας, ο Σλοβένος πρωθυπουργός, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο., δήλωσε ότι έχει ήδη γίνει η πρώτη αποστολή τεθωρακισμένων, αλλά αυτή τη στιγμή η νέα κυβέρνηση επανεξετάζει το σχέδιο προκειμένου η συνεργασία να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!