Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Συνάντηση Συρεγγέλα με εμπειρογνώμονες για το δημογραφικό

Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων

5 Ιουλίου, 2022

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Συρεγγέλα με εμπειρογνώμονες για το δημογραφικό

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το πλέγμα πολιτικών που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, καθώς και οι δράσεις που πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου να μπει ένα φρένο στη μείωση του πληθυσμού της χώρας, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, με εμπειρογνώμονες, μέλη της Ομάδας Έργου που έχει δημιουργηθεί για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Διονύσης Μπαλούρδος, ο καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βύρων Κοτζαμάνης, η καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Τραγάκη, η εκπρόσωπος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών Ζαφείρα Καστρινάκη και η διευθύντρια του γραφείου της υφυπουργού και συντονίστρια της Ομάδας Έργου, Ευγενία Τζώρτζη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση και τη στήριξη της οικογένειας.

«Χαράσσουμε για πρώτη φορά μία συνολική, συγκροτημένη, εθνική δημογραφική πολιτική λαμβάνοντας υπόψη μας το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό. Δρομολογούμε μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη συμφιλίωση προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζουμε τη γυναικεία εργασία και παράλληλα προχωράμε στη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης, ακολουθώντας επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.

Και πρόσθεσε ότι «εμείς συζητάμε και ακούμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ειδικών προκειμένου να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια προτάσσοντας την ενίσχυση των νέων, των παιδιών και της οικογένειας, της ενεργού γήρανσης και της διαγενεακής αλληλεγγύης, αλλά και της στήριξης των μεγαλύτερων σε ηλικία εξασφαλίζοντας την υγιή και ενεργό γήρανση. Προκειμένου να δούμε την αλλαγή πρέπει να την αναγνωρίσουμε και να την κατανοήσουμε. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους. Για κάθε ηλικία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!