Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα

Ενισχύεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς γεωργούς, με εκμεταλλεύσεις φυτικής, ζωικής ή/και μικτής κατεύθυνσης, ώστε να υποστηριχθούν στη συνολική τεχνική – οικονομική και περιβαλλοντική διαχείριση της εκμετάλλευσής τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος της συμβουλής (100% δημόσια δαπάνη). Η ενίσχυση παρέχεται απ΄ευθείας σε Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι στο σχετικό Μητρώο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Η περίοδος υποβολής είναι από 4/4/2022 έως 25/7/2022.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του υπο-Μέτρου που λειτουργεί στον ιστότοπο https://advisoryservices.agrotikianaptixi.gr/.

Περιοχή εφαρμογής

  • Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ως ΦΠΓΣ και εγγραφεί στο αντίστοιχο Μητρώο ΦΠΓΣ, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες της ΥΑ 163/13692/25.1.2018 (ΦΕΚ Β΄ 267 και 590), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Λοιποί όροι επιλεξιμότητας και επιλογής σύμφωνα με την ΥΑ 3597/15.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4363 & 5718).

Για τις πράξεις που θα επιλεγούν στο πλαίσιο της παρούσας, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο (η παροχή των συμβουλευτικών υπηρεσιών) εντός 2 ετών από την έκδοση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων και να έχει υποβληθεί, από τον αντίστοιχο δικαιούχο, τελική αίτηση πληρωμής. Η ολοκλήρωση των πράξεων γίνεται σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 23 της ΥΑ 3597/15.9.2021.

Τα Κριτήρια Ένταξης των δικαιούχων, τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας, τα Κριτήρια Επιλογής, οι Δεσμεύσεις και οι Υποχρεώσεις Δικαιούχων, το ύψος της Οικονομικής Ενίσχυσης ανά Περιφέρεια, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση στήριξης, και οι λοιποί όροι του προγράμματος  προσδιορίζονται αναλυτικά στην αρ. 874/28-3-2022 Πρόσκληση (ΑΔΑ:9ΗΩΤ4653ΠΓ-ΟΙ5).

Προϋπολογισμός

  • € 80.000.000

Σχετικά αρχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!