Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΕLLENIC TRAIN το νέο όνομα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για μιά νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, με γρήγορα τρένα και δρομολόγια, με άνετα, ασφαλή και γρήγορα ταξίδια, αλλά και με όλες τις ψηφιακές και hi tec τεχνολογίες και καινοτομίες για τον επιβάτη, διαβεβαίωσαν οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετονομάζεται από σήμερα σε ΗΕLLENIC TRAIN αλλάζοντας εμπορικό όνομα και σήμα.

Το νέο όνομα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε σήμερα το πρωί στο μέγαρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οδό Πετμεζά και Συγγρού, παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, Εθνικής Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Daniele Franco, του προέδρου της μητρικής εταιρείας Trainitalia Luigi Corradi, της θυγατρικής της Ferrovie Dello Stato Italiane στην οποία ανήκει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Luigi Ferraris, αλλά και του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Dario Lo Bosko και Maurizio Capotorto, αντίστοιχα.

«Η σημερινή σημαντική ημέρα συμπίπτει με μια περίοδο όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα, επενδύοντας πάνω από 4,5 δισ. σε σιδηροδρομικά έργα, γιατί ο σιδηρόδρομος είναι στην καρδιά της πράσινης μετάβασης» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και υπογράμμισε πως «πρέπει να κάνουμε το τρένο στην Ελλάδα να είναι ένα πραγματικά ανταγωνιστικό μέσο και η χώρα να αποκτήσει τον σιδηρόδρομο που τις αξίζει γιατί τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω».

«Η Ελλάδα» πρόσθεσε κ. Καραμανλής, «μπορεί να αναδειχθεί σε έναν μεγάλο κόμβο υποδομών και μεταφορών για την νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης και σ' αυτό έχει σημαντικό ρόλο να παίξει η Hellenic Train στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία».

«Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών και υπάρχει δέσμευση όχι μόνο στα λόγια αλλά και σε επενδύσεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας αναφορά και στην συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ελληνικό Δημόσιο, η οποία προβλέπει την προμήθεια εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υβριδικών και άλλων σύγχρονων τρένων, καθώς και την αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των συστημάτων εξυπηρέτησης των επιβατών.

«Η ελληνική οικονομία αναβαθμίζεται, αναβαπτίζεται και ισχυροποιείται» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στις επενδύσεις και τις εξαγωγές».

Στις άριστες σχέσεις και την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αναφέρθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Ντιανιέλε Φράνκο, σημειώνοντας ότι η συνεργασία αυτή αναπτύσσεται καθημερινά και σε τομείς όπως η ενέργεια. Ανέφερε επίσης τη σημασία που έχει αποκτήσει πια ο σιδηρόδρομος στην Ευρώπη, που απασχολεί 950.000 εργαζόμενους.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία νέα εποχή για τον όμιλο μας» τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ferronie Dello Stato Italiane, Luigi Ferraris και διαβεβαίωσε ότι θα μεταφερθεί και θα αναπτυχθεί και στους ελληνικούς σιδηροδρόμους ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον ιταλικό σιδηρόδρομο.

Ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Dario lo Bosko, έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την εταιρεία και υπογράμμισε τις συνεργασίες που θα κάνει η Hellenic Train με τα ελληνικά πανεπιστήμια και άλλους φορείς προκειμένου να εισαγάγει στον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών της ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αγορά, αξιοποιώντας τα νέα μυαλά από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Αναφορά έκανε και στα μνημόνια συνεργασίας που υπεγράφησαν με τον ΟΣΕ για την αναβάθμιση των αμαξοστάσιων, αλλά και με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών, το οποίο θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του. «Εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τον επιβάτη από την ώρα που βγαίνει από το σπίτι του μέχρι να φτάσει στον προορισμό του» τόνισε ο πρόεδρος της Hellenic Τrain.

Πολύ αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μaurizio Capotorto και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός σιδηρόδρομος ήρθε η ώρα να παίξουν ρόλο βασικού συντελεστή σε ένα νέο τοπίο στις μεταφορές στην Ευρώπη. Ο κ. Capotorto αναφέρθηκε στη δρομολόγηση των νέων τρένων ETR μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που αναπτύσσουν ταχύτητες μέχρι και 200 χλμ την ώρα και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα τα τρένα αυτά θα αποκτήσουν όλες τις ψηφιακές τεχνολογίες που θα κάνουν την διαδρομή πιο άνετη για τον επιβάτη. Ανακοίνωσε ότι σύντομα η Hellenic Τrain θα θέσει σε λειτουργία και άλλες σιδηροδρομικές γραμμές στη χώρα για λόγους ιστορικούς αλλά και πολιτιστικούς.

Επίσης έχει αναλάβει την δέσμευση για 10 τρένα υδρογόνου και τρένα προαστιακού.

Αναφερόμενος στις εμπορευματικές μεταφορές, υπογράμμισε την σύνδεση της εταιρείας με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και σύντομα, όπως είπε, θα δοθεί μεγάλο βάρος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου η Hellenic Train θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κ. Capotorto ανέφερε επίσης ότι ένας άλλος μεγάλος στόχος για την εταιρεία είναι η αναβάθμιση των αμαξοστασίων. Στην σημερινή εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό μέσω διαδικτύου και ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Εbrick Giovannini, ενώ ήταν παρούσα και η πρέσβης της Ιταλίας Patricia Falcineli.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!