Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Intrakat Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intrakat πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, στην ομιλία του ανέφερε ότι κατά την τελευταία 20ετία η Intrakat έχει επιδείξει μια σταθερά ανοδική πορεία με έντονο αποτύπωμα σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοποίησης με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Συνεχίζοντας ο κ. Σουρέτης ανέφερε ότι σήμερα η Intrakat:

  • Έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών
  • Διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ
  • Έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων
  • Έχει προς υπογραφή σημαντικά νέα έργα όπως το ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος (40%), προϋπολογισμού 251,8 εκατ. ευρώ, την επέκταση της Λεωφ. Κύμης, Αττική Οδός, (25%), προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού 192,5 εκατ. ευρώ, Έργα ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού 154,7 εκατ. ευρώ και τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού 91 εκατ. ευρώ.
  • Διαθέτει σύγχρονες διοικητικές και λειτουργικές δομές με σαφείς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σουρέτης δήλωσε:

«Φέτος η ήδη καθαρά διαφαινόμενη αναπτυξιακή δυναμική, θα καταγραφεί στα θετικά αποτελέσματά μας. Η νέα κατασκευαστική αγορά όπως έχει διαμορφωθεί, τα σωστά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές, η επέκταση των δραστηριοτήτων μας και το ισχυρό management της εταιρείας μας, έχουν κάνει την Intrakat παντοδύναμη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!