Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Keep Paros Blue Περιβαλλοντική ενέργεια από τον ΟΦΕΤ & τον Οργανισμό All for Blue

Δεκάδες συσκευασίες αλουμινίου από αναψυκτικά απομακρύνθηκαν από το βυθό της παραλίας Λιβάδια στην Πάρο και παράλληλα συλλέχθηκαν, συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά μπουκάλια νερού, ποτήρια μιας χρήσης, γυάλινα μπουκάλια, χαρτόκουτα, καλαμάκια και αλλά σκουπίδια από την παραλία, χάρη στην περιβαλλοντική δράση με το σύνθημα «Keep Paros Blue» η οποία υλοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου , από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και τον Οργανισμό All for Blue.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι δύτες απεγκλώβισαν τέσσερα μικρά χταπόδια μέσα από κουτιά αναψυκτικών που βρήκαν στο βυθό.

Το αποτέλεσμα του καθαρισμού της παραλίας διεξήχθη με το πρωτόκολλο μηδενικού αποτυπώματος που ακολουθεί η All For Blue και τα αντικείμενα καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων της Padi Aware με αναφορά στον ΟΦΕΤ.

H δράση- στη διάρκεια της οποίας ήταν παρούσα και η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μάρκος Ι. Κωβαίος- περιελάμβανε παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό στην παραλία και συμμετείχαν σε αυτή 30 περίπου στελέχη του Ομίλου Φαρμακευτικών Εταιριών Τσέτη (ΟΦΕΤ) ως μέλη της Green Team του ομίλου, 7 μικροί εθελοντές – μέλη του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (ΝΟΠ), 8 αυτοδύτες, τέσσερις 4 ελεύθεροι δύτες από τα τοπικά καταδυτικά κέντρα Paros Diving Centre και Cycladic Diving καθώς και μέλη της All For Blue.

Όλοι όσοι συνεργάστηκαν για την αποκατάσταση της παραλίας απομάκρυναν τα σκουπίδια από την παραλία Λιβάδια σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν το μεσημέρι.

Η περιβαλλοντική αυτή ενέργεια, εντάσσεται στην Στρατηγική του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη για Βιώσιμη Ανάπτυξη, στους άξονες της οποίας βρίσκεται η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, η ενίσχυση της έρευνας και νέας γενιάς και η προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος μας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Green Team του ΟΦΕΤ, είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη περιβαλλοντική ενέργεια στο εμβληματικό νησί της Δήλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!