Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Metaxa Hospitality Group Δύο καινοτόμα προγράμματα παρουσίασε ο όμιλος στην Κρήτη

Δύο καινοτόμα προγράμματα που αφορούν τη «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» αλλά και τις «Βιώσιμες Προμήθειες» παρουσίασε ο όμιλος Metaxa Hospitality Group, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Creta Maris Beach Resort στην Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά την εφαρμογή πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας και βιώσιμων πρακτικών παραγωγής τροφίμων, που ενισχύουν την υγεία του εδάφους, μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μειώνουν την κρυφή κατανάλωση νερού και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, σχετίζεται με την ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου, συνδέοντας στην πράξη την ευρωπαϊκή στρατηγική «From Farm to Fork» και την κατεύθυνση Zero Miles Food, στην εφαρμογή της κομποστοποίησης, που ενισχύει την στρατηγική του Ομίλου για Μηδενικά Απορρίμματα στη χωματερή (Zero Waste to Landfill).

Το δε πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες», υλοποιείται για πρώτη φορά από ξενοδοχειακό Όμιλο στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε, και εκπαιδεύει συνεργάτες-προμηθευτές του Ομίλου στην κατανόηση, προσαρμογή και εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη δική τους εταιρική διακυβέρνηση.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.

Τέλος, ο Όμιλος με βιωματική επίσκεψη σε παραγωγούς-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τοπικών παραγωγών και προϊόντων στις υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ακόμη, έδωσε έμφαση στην υπεραξία που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου που υλοποιείται σε συνεργασία με ειδικούς συνεργάτες του Metaxa Hospitality Group, σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Με τη βιωσιμότητα να είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου μας, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές καινοτόμες δράσεις και αναδεικνύουμε συνεχώς καλές πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη μια μεγάλη αλήθεια: αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις. Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!