Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ «Πάσαν γλώσσα βασάνιζε.» Αριστοφάνης

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

14 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

«Πάσαν γλώσσα βασάνιζε.» Αριστοφάνης

Ακούγοντας τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επικίνδυνη είναι η άγνοια.

Ειδικά όταν προέρχονται από κάποιους που βρίσκονται στη «διοίκηση» ενός Υπουργείου, αρμόδιου για τον Κώδικα Δεοντολογίας ενός Κλάδου, τον οποίο κατονομάζουν και επικρίνουν αντί να επιβραβεύουν!!

Σε ένα Κράτος που «θέλει» να εξελίσσεται, να διασφαλίζει την επιβίωση αλλά κυρίως την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της αγοράς, να μπορεί άμεσα να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε δύσκολες συνθήκες (φωτιές, σεισμούς, πανδημίες, πλημμύρες, χιονιά, κλπ) - αν μη τι άλλο- τέτοιου είδους δηλώσεις προκαλούν οργή.

Ειδικά όταν απευθύνονται σε εκείνους που στρατηγικά τους χρειάζεται για να έχει την δυνατότητα να υλοποιεί θετικές πολιτικές προς την κοινωνία και την εθνική οικονομία.

Ο κος Υφυπουργός απέδειξε ότι έχει πλήρη άγνοια του αντικειμένου των εργασιών ενός Οικονομολόγου-Λογιστή-Φοροτεχνικού.

Απέδειξε ότι αγνοεί παντελώς το πλήθος τους αλλά κυρίως την απόδοση και την συνεισφορά τους στην Κοινωνία αλλά και στα Κρατικά Ταμεία.

Σχετικά με τα λάθη και τις αβλεψίες που επικαλέστηκε αποδίδοντας τις ευθύνες στον Κλάδο μας , επισημαίνουμε και του προτείνουμε:

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που, έτσι κι αλλιώς, είχαν στην διάθεση τους τα δεδομένα που επικαλούνται μέσω της διαλειτουργικότητας των Φορέων του Δημοσίου και μπορούσαν, εφόσον επιθυμούσαν, να τα αντλήσουν.

  • Εκείνοι που εκδίδουν ασαφείς αποφάσεις που χρήζουν επαναδιατυπώσεων.
  • Εκείνοι που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ώστε οι οποιεσδήποτε επιδοτήσεις να διανεμηθούν δίκαια , αγνοώντας προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις που έχουν υποβληθεί συχνά - πυκνά από τον δικό μας χώρο.
  • Εκείνοι που δημοσιεύουν αποφάσεις την Κυριακή το βράδυ για υλοποίηση την Δευτέρα το πρωϊ ή τα Σαββατοκύριακα.
  • Εκείνοι που επικαλούνται μηχανογράφηση , ψηφιοποίηση και εξέλιξη, ενώ δεν είναι σε θέση να την παρέχουν.
  • Εκείνοι που μιλούν για μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ έχουν προσθέσει ασκόπως ηλεκτρονική γραφειοκρατία σε διαδικασίες (η υπογραφή της αίτησης - υπ.δήλωσης είναι άλλωστε καθοριστικής σημασίας!!!)
  • Εκείνοι που μιλούν για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του Τραπεζικού Συστήματος, αλλά έχουν άγνοια για την άρνηση εξυπηρέτησης, την επιπρόσθετη γραφειοκρατία, τα ραντεβού, τις καθυστερημένες δράσεις από αυτές.

Εκείνοι, λοιπόν, θα έπρεπε να έχουν ήδη απολυθεί και να μην πληρωθούν ποτέ.

Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί έχουν ήδη αποδείξει την αλληλεγγύη τους στην κοινωνία και την συμμετοχή τους στην είσπραξη των κρατικών εσόδων.

Έχουν απασχοληθεί αργίες άμισθα για εργασίες που δεν άπτονται του αντικειμένου τους.

Μέχρις εδώ! Σειρά σας! Με κριτές εμάς!

Για τον ΛΣΑ,
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Πόλυγγερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!