Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Εξωτερικών Σημεία πρέμβασης Σμυρλή, στο πλαίσιο της 12ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ

Υπουργείο Εξωτερικών

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Σημεία Παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Σμυρλή, στο πλαίσιο της 12ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, συμμετείχε διαδικτυακά στην 12η Υπουργική Διάσκεψη (12th Ministerial Conference/ MC12) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που λαμβάνει χώρα στην Γενεύη από τις 12 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2022.

Ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η ύπαρξη ενός δίκαιου πολυμερούς εμπορικού συστήματος εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των κρατών-μελών του. H Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως κράτος-μέλος, διαχρονικά στηρίζει την ανάγκη διατήρησης ενός παγκόσμιου συστήματος εμπορίου, το οποίο βασίζεται σε κοινούς κανόνες.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι ο ΠΟΕ θα πρέπει να καταστεί πιο ευέλικτος, με σκοπό την αντιμετώπιση –μέσω ενός αποτελεσματικού μηχανισμού- των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, ο αυξανόμενος προστατευτισμός, καθώς και η άνιση κατανομή του πλούτου και του εισοδήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σμυρλή, η 12η Υπουργική Διάσκεψη θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία για την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων με στόχο την πιο αποδοτική λειτουργία του Οργανισμού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η υιοθέτηση δηλώσεων, αφενός επί των παγκόσμιων εμπορικών προκλήσεων, με έμφαση στη μεταρρύθμιση του Οργανισμού, αφετέρου για την πανδημία, η λήψη μέτρων υπέρ της επισιτιστικής ασφάλειας, καθώς και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τις επιδοτήσεις αλιείας.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε την ανάγκη, ιδιαίτερα υπό την τρέχουσα διεθνή συγκυρία, τα κράτη να έχουν ενεργό ρόλο αναλαμβάνοντας στοχευμένες δράσεις και επιδεικνύοντας την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον ΠΟΕ προς όφελος των οικονομιών παγκοσμίως και της ευημερίας των λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!