Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ICC Women Hellas Γυναίκα και Ναυτιλία. Ασυμβίβαστο ή το μέλλον

"Γυναίκα και Ναυτιλία: Ασυμβίβαστο ή το Μέλλον» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, από το ICC Women Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου, στο νεοκλασικό οίκημα της οδού Περικλέους 24, στον Πειραιά με την έκθεση «ΝΕΟΜΑΙ – Ταξίδι/Επιστροφή" .

Το διατηρητέο κτίριο , ένα οίκημα που χτίστηκε πριν από 115 χρόνια, με στοιχεία νεοκλασσικής αισθητικής του διάσημου αρχιτέκτονα της εποχής, Ερνέστου Τσίλλερ, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Η Αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas, Ειρήνη Βενιάμη-Μάγκου, καλωσόρισε διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν , η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΙCC Hellas Πέτρος Δούκας μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο και μέλος ΔΣ του ICC Hellas Νίκο Βερνίκο.

Την σύμπραξη των clusters Ναυτιλίας και Πολιτισμού του ICC Women Hellas, προλόγισαν η διακεκριμένη ιστορικός , Μαρία Ευθυμίου, η επιμελήτρια της έκθεσης, Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση, καθώς και οι: Μαρία Μπερέτη-Νικολακοπούλου, Νένια Αδαμίδου, Λώρα Σωτηρακοπούλου, Δανάη Μπεζαντάκου, και Γιώργος Αλεξανδράτος.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών: Καλλιόπη  Λεμού, Χλόη Ακριθάκη, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Πέγκυ Κλιάφα,  Άννα Φαφαλιού και Έφη Χαλιορή.

H επιμελήτρια και founder της Muse/Lab, Μαριλένα Κουτσούκου, επέλεξε για την έκθεση καλλιτέχνες που το έργο τους συνδέεται με τη θάλασσα, τον Πειραιά, τη ναυτιλία και το ταξίδι, με έναν πιο αφαιρετικό τρόπο δημιουργώντας έτσι έναν  ύμνο  στη γυναικεία δημιουργία, μια ωδή στην δύναμη της θάλασσας.

Το International Chamber of Commerce (ICC) που ιδρύθηκε το 1919 είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που  εκφράζει με κύρος  τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου.

Συνεργάζεται στενά με τα  Ηνωμένα Έθνη, τον  υ, τον  ΟΟΣΑ  και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G8 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC  μοναδικό  μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών. Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες.

Ταυτόχρονα τα μέλη του ICC Hellas συμβάλλουν στο να είναι η  Ελληνική «σημαία»  παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

To ICC Women Hellas είναι η  δυναμική ένωση  διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών, που επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών και την  ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών  στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει , τα μέλη , γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό: Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!