Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΟΕΕ Δωρεάν έκδοση σύγχρονων ψηφιακών υπογραφών για τα μέλη του ΟΕΕ και τους Λ/Φ

ΟΕΕ

8 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Έκδοση Σύγχρονων Ψηφιακών Υπογραφών Απομακρυσμένης Πρόσβασης Τριετούς Διάρκειας Δωρεάν για τα μέλη του ΟΕΕ και τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ως αρμόδιος Φορέας για την παροχή των ψηφιακών υπογραφών, ανακοινώνει την έναρξη της δωρεάν χορήγησης άυλων απομακρυσμένων Ψηφιακών Πιστοποιητικών τριετούς διάρκειας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), για τα μέλη του και τους λογιστές-φοροτεχνικούς από την Πέμπτη 09.06.2022 και ώρα 10:00 π.μ.

Η ψηφιακή υπογραφή συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στην εμπέδωση της θεσμικής εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογουμένων, των επιχειρήσεων, των λογιστών-φοροτεχνικών και των φορολογικών αρχών.

Η πιστοποίηση των υποβεβλημένων ηλεκτρονικά εγγράφων, κάνοντας χρήση της ψηφιακής υπογραφής, διασφαλίζει στο ακέραιο την πράξη και την αρχική της προέλευση.

Οι δικαιούχοι εισέρχονται με κωδικούς taxisnet στην εφαρμογή «Υποβολής Αιτήματος Χορήγησης Ψηφιακού Πιστοποιητικού (ΨΠ)» από την ιστοσελίδα του ΟΕΕ.

Μετά την επιβεβαίωση του προσωπικού τους email επιλέγουν την υποβολή νέου αιτήματος. Εμφανίζονται στη φόρμα τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν ή και να μεταβάλουν εφόσον αυτά δεν είναι ακριβή.

Με την υποβολή της αίτησής τους, το ΟΕΕ πιστοποιώντας την πλήρωση των κριτηρίων, αποστέλλει το αίτημά στην ΚΕΕΕ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης.

Ακολουθώντας τις οδηγίες οι δικαιούχοι λαμβάνουν στο email τους το εναρκτήριο μήνυμα από το ΟΕΕ και την ΚΕΕΕ με τις σχετικές οδηγίες για συνέχιση και ολοκλήρωση έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο δικαιούχος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ.

Σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον διευκρινίσεις, οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται με email στο dcertificates@oe-e.gr ή στο τηλέφωνο 2132141828.

Επιπρόσθετα μπορείτε να απευθύνεστε στο HelpDesk της ΚΕΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!