Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΜΑ Στόχος η ένταξη του ΚΑΔ των μεσιτών ασφαλίσεων στο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Πέντε στρατηγικούς στόχους που αφορούν στη χρηματοδότηση, την επέκταση των εργασιών, τη στήριξη της παραγωγής, τη διακριτότητα του επαγγέλματος και το μεγαλύτερο άνοιγμα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, θέτει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) για την περίοδο 2022 - 2023.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Μιχάλης Τζωρτζωρής, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συνδέσμου, στις άμεσες στοχεύσεις του ΣΕΜΑ περιλαμβάνονται:

  • Η ένταξη του ΚΑΔ των μεσιτών ασφαλίσεων στο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να καταστεί δυνατή η στήριξη του κλάδου μέσω σχετικών προγραμμάτων χρηματοδότησης.
  • Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί υποχρεωτικής ασφάλισης συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελματιών.
  • Η επαναφορά φορολογικών κινήτρων για την υγεία και την ασφάλιση της κατοικίας.
  • Για τις περιπτώσεις των επαγγελματιών με πολλαπλούς ΚΑΔ, ο καθορισμός ως κριτήριο διατήρησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ότι η βασική πηγή εισοδήματος να είναι από ασφαλιστικές εργασίες.
  • Η επέκταση του MoU με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, προκειμένου οι φοιτητές να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε Μεσίτες Ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΜΑ πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ERGO, όπου ο CEO της εταιρείας, Νίκος Αντιμησάρης τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε, στις νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Στην ERGO θεωρούμε κομμάτι της αποστολής μας την ενίσχυση του «οικοσυστήματος» του κλάδου των ασφαλειών στη χώρα μας. Έχουμε την πεποίθηση πως όσο τα διαφορετικά μέρη του οικοσυστήματος αυτού ενδυναμώνονται και βελτιώνονται, τόσο κερδίζουμε όλοι μας. Όσο συνεργαζόμαστε τόσο μεγαλώνει το αποτύπωμά μας στην κοινωνία. Και αναμφίβολα, όλοι εσείς, οι μεσίτες ασφαλίσεων, είστε αναπόσπαστο και κομβικό κομμάτι του κλάδου. Το έργο σας είναι καθοριστικό για τη διαρκή και σταθερή αναπτυξιακή πορεία των ασφαλειών εν γένει. Αποτελείτε έναν συνδετικό κρίκο, έναν πολύτιμο συνεργάτη, φέρνοντας σε επαφή τις μεγάλες εταιρείες όπως η ERGO με τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα, τους μεγάλους κινδύνους που οφείλουμε να ασφαλίζουμε. Στην ERGO τιμούμε λοιπόν τον ρόλο των μεσιτών, τιμούμε και τον ρόλο του ΣΕΜΑ, μέσα από μια πολυετή, διαχρονική στήριξη του έργου του συνδέσμου σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!