Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Η αύξηση του νέου ΠΕΠ Αττικής κατά 54% θα συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων

Για τη δυνατότητα και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας να συνδράμει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το «νέο ΠΕΠ Αττικής είναι αυξημένο κατά 54%», μίλησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (ΣΒΑΠ)

Κατά την τοποθέτησή του στο κεντρικό θέμα «Ουκρανία-Η επόμενη μέρα για το επιχειρείν», ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Περιφέρειας προς τις επιχειρήσεις εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στις δράσεις που ανέπτυξε κατά την περίοδο της πανδημίας για τη στήριξη των Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων αξιοποιώντας 250 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020).

Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι παρόμοιες δράσεις θα αναπτυχθούν και την τρέχουσα περίοδο ενώ η αύξηση του νέου ΠΕΠ κατά 54% «θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας, της καινοτομίας, της εξοικονόμησης ενέργειας και στον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών δικτύων».

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι «παράλληλα δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριοποίησης με στοχευμένες ενισχύσεις σεβόμενοι τους ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς κανόνες που διέπουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων υποστηρίζοντας την ανθεκτικότητα και τον εκσυγχρονισμό. Με συνέπεια, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη οδηγούμε στην Περιφέρεια Αττικής και  τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός αυτής, στον ανοδικό δρόμο που έχουν οι ίδιες χαράξει».

 Οι εργασίες της συνέλευσης -που συντόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Δημήτρης Μαθιός- έγιναν παρουσία του πρέσβη της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο,  του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδου, της ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, των βουλευτών Δ. Μαρκόπουλου, Γ. Μελλά, του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, του πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδη, του πρόεδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ» και αντιπρόεδρου του ΣΒΑΠ Νίκου Παπαγεωργίου, δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!