Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Enterprise Greece - HeBAN Επενδυτές από όλο τον κόσμο στην Αθήνα για το EBAN Congress 2023

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων του 2023 (EBAN Congress 2023), η σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια, θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, στις 24-26 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, περισσότεροι από 500 επενδυτές από όλο τον κόσμο, αναμένονται στη χώρα μας για να συναντηθούν με ελληνικές Start-Up εταιρείες και να γνωρίσουν από κοντά, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Τη διοργάνωση διεκδίκησαν και ανέλαβαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN). Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN).

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής διάκρισης για τη χώρα μας, έγινε κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου του EBAN 2022, στο Cork της Ιρλανδίας, από τον διευθυντή του EBAN, Jacopo Losso, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Enterprise Greece, Γεώργιου Φιλιόπουλου και του συνιδρυτή του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN), Παναγιώτη Κετικίδη.

Ο Jacopo Losso, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, δήλωσε τα εξής: «Τα μέλη του EBAN (European Business Angels Network) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία του πρώτου τους συνεδρίου στην Αθήνα το 2023.

Επιθυμία μας είναι στο ετήσιο συνέδριό μας να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε την εκπληκτική πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Το EBAN, η Enterprise Greece και το ΗeBAN, θα συμβάλλουν από κοινού, ώστε να γεφυρώσουν το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, με επενδυτές- Επιχειρηματικούς Αγγέλους, από όλο τον κόσμο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γεώργιος Φιλιόπουλος, αναφέρθηκε στο αναπτυσσόμενο ελληνικό Start-Up οικοσύστημα και δήλωσε: «Η εκρηκτική άνοδος που σημείωσε το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων την τελευταία δεκαετία, έχει στρέψει την προσοχή όλων στις δυνατότητες και τις προοπτικές που παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας. Η χρηματοδότηση προς τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις υπερτριπλασιάστηκε το 2021 και η πρώτη ελληνική unicorn εταιρεία - η Vivawallet - προχώρησε σε συμφωνία με την JP Morgan στις αρχές της χρονιάς, κάτι που αναμένεται να γίνει και με άλλες εταιρείες στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, κορυφαίες πολυεθνικές- όπως η Microsoft, η Amazon, η NTT Data - επενδύουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της και μετατρέποντάς τη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EBAN και συνιδρυτής του HeBAN, Παναγιώτης Κετικίδης, δήλωσε: «Ως Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, είμαστε περήφανοι για τη συνδρομή μας στην ανάθεση στην Αθήνα, της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρισμένης διεθνούς εκδήλωσης επιχειρηματικών αγγέλων της Ευρώπης. Το HeBAN υπήρξε ενεργό μέλος του EBAN για πολλά χρόνια και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για τη διεθνή κοινότητα Επιχειρηματικών Αγγέλων να στρέψει την προσοχή της στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων».

Προσωπικότητες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Athens EBAN Congress 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 και 24 Ιουνίου 2022, διεξάγεται στην Αθήνα το Hellenic International Business Angels Summit (HIBAS-2022) με διοργανωτές την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 50 επενδυτές απ΄όλο τον κόσμο, θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με ελληνικές Start-Up.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι, εδώ: https://ibasummit.org/register/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!