Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Intrum Hellas Σε ετοιμότητα οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Για την πλήρη ετοιμότητα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ακόμη και στην τρέχουσα γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία, μίλησε η Αλεξάνδρα Φατσέα, General Manager, Retail, SB & Agri Recovery της Ιntrum Hellas, στο 4ο NPL Summit.

Όπως επισήμανε, «στην Intrum Hellas λειτουργούμε με βάση το βασικό σενάριο που σχεδιάσαμε στις αρχές της χρονιάς, βλέπουμε το αισιόδοξο για το μέλλον και είμαστε προετοιμασμένοι και για το δυσμενές σενάριο».

Η κυρία Φατσέα τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, με το νόμο 4738/20, υπάρχει ένα πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά, ενώ ειδικά ο πυλώνας του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι σε πλήρη ετοιμότητα και παράγει ήδη βιώσιμες λύσεις.

«Το πλαίσιο είναι εντελώς καινούργιο και εμείς στην Intrum Hellas το πιστεύαμε από τότε που το σχεδιάζαμε και το στηρίξαμε τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού όσο και της εφαρμογής του», είπε, προσθέτοντας ότι σήμερα λειτουργεί στην πράξη, με διαφανή και δίκαιο τρόπο και δίνει μια λύση επωφελή και κατάλληλη για όλες τις πλευρές.

Για να επιτύχουμε τους στόχους μας οι servicers και για να λειτουργήσει η οικονομία, είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλοι οι μηχανισμοί: η Δεύτερη ευκαιρία, με τον Εξωδικαστικό και την Πτώχευση, οι Πλειστηριασμοί, αλλά και η αγορά ακινήτων, είπε η κυρία Φατσέα και εκτίμησε ότι το ενδιαφέρον που ήδη καταγράφεται από επενδυτές για τις ευκαιρίες από τη δευτερογενή αγορά απαιτήσεων και για τα ακίνητα που βρίσκονται στους ισολογισμούς των οχημάτων τιτλοποίησης, θα ενισχυθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!