Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Εβδομαδιαία οριακή άνοδος 0,03%

Η ισχυρή ανάκαμψη στη συνεδρίαση της Παρασκευής κάλυψε τις αρχικές απώλειες της εβδομάδος με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να κλείνει με οριακή εβδομαδιαία άνοδο 0,03%. Οι νευρικές διακυμάνσεις χαρακτήρισαν την εικόνα της αγοράς την εβδομάδα που τελειώνει, υπό το βάρος του εντεινόμενου κύματος πληθωρισμού.

Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, καθώς βλέπουν τις κεντρικές τράπεζες να προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, ενώ υπάρχουν και αναλυτές που προειδοποιούν και για τον κίνδυνο ύφεσης, ενώ αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων τους επομένους μήνες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα περάσουν και στην αύξηση του κόστους χρήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 867,03 μονάδες, έναντι 866,75 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%, από τις αρχές Μαΐου υποχωρεί κατά 6,01%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 2,95%.

Τεχνικά τα επίπεδα των 880 μονάδων αποτελούν την πρώτη αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη και υψηλότερα οι 900 μονάδες, ενώ στήριξη υπάρχει στις 850 μονάδες και χαμηλότερα στις 830 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 0,51% και από τις αρχές του 2022 καταγράφει πτώση 3,20%, ενώ δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 1,45% και από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 7,13%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 3,79%, από τις αρχές Μαΐου υποχωρεί κατά 12,96%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση 2,39%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 499,654 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 99,931 εκατ. ευρώ, από 89,936 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή ενισχύθηκε κατά 385 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 62,429 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 3,663 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!