Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΓΑ Ισχύουν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στις καλλιέργειες του 2021 στο προανθικό στάδιο

Τη «ρητή διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν σε προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021, θα αποζημιωθούν κανονικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζήτησε συγγνώμη από τους παραγωγούς για την καθυστέρηση, ωστόσο, όπως τόνισε, «οφείλεται στην ΕΕ, στην οποία όμως η κυβέρνηση, από τις 17 Ιουλίου 2021, κατέθεσε όλο τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Ο κ. Λυκουρέντζος απέδωσε επίσης σε γραφειοκρατικό λάθος των υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου τα όσα αναφέρονται σε απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Γιώργου Στύλου (396/77433, 05/05/2022) σε ερώτηση των Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ της Δυτ. Μακεδονίας (4062/21-3-2022), όπου αναφερόταν ότι «οι δενδροκαλλιέργειες κερασιές, μηλιές και καρυδιές, εξαιτίας των παγετών της Άνοιξης 2021, που ήταν σε προανθικό στάδιο, δηλαδή στάδιο μη καλυπτόμενο σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής κι ως εκ τούτου η ακαρπία τους δεν δύναται να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ».

Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος ήταν γραφειοκρατικό λάθος των υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου που ετοίμασαν το περιεχόμενο της απάντησης, που δόθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, και τόσο ο ίδιος όσο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένουν την έγκριση της αποζημίωσης από την ΕΕ, το ύψος της οποίας για τις ζημιές σε προανθικό στάδιο, σε όλη την επικράτεια, «αγγίζει» τα 23 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!