Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ετήσια γενική συνέλευση ΗΑΤΤΑ Τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, πρωτοπόροι στη νέα εποχή του τουρισμού

Η νέα εποχή στην οποία περνάει ο ελληνικός τουρισμός, τα αισιόδοξα δεδομένα για τη σεζόν του 2022, το rebranding της Ελλάδας που εγγυάται επιτυχίες στον τουρισμό, καθώς και η ανανεωμένη στρατηγική του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων για τον κλάδο των ελληνικών τουριστικών γραφείων, τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΗΑΤΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ανοίγοντας τη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος Νίκος Κελαϊδίτης, παρουσίασε το ανανεωμένο λογότυπο του ΗΑΤΤΑ όπου συμβολικά απεικονίζεται μια κολώνα στήριξης για ολόκληρο τον κλάδο των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα, την οποία αντιπροσωπεύει ο Σύνδεσμος, ενώ προστέθηκε και η χρονολογία ίδρυσής του (1927) υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους Συνδέσμους στον ελληνικό τουρισμό.

Επιπλέον, έγινε απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, δόθηκε έμφαση στη διευρυμένη συμμετοχή μελών στο δίκτυο του ΗΑΤΤΑ και παρουσιάστηκε η νέα, χρηστική ιστοσελίδα του Συνδέσμου που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες ενημέρωσης των ταξιδιωτικών γραφείων-μελών του.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ αποκάλυψε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθηναϊκού τουρισμού, τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί αντίστοιχο μνημόνιο με τον Δήμο Αθηναίων.

Το επιτυχημένο rebranding και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την Ελλάδα, αποτελούν την εγγύηση ότι ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει σε ανοδική πορεία, δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι ο ΗΑΤΤΑ αποτελεί ισχυρό συνεργάτη του υπουργείου.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα τουριστικά γραφεία είναι η κύρια δύναμη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα στον ελληνικό τουρισμό. Πρόθεση του υπουργείου είναι η στρατηγική για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, την προσφορά μοναδικών εμπειριών, την επέκταση της σεζόν και «όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς εσάς», τόνισε ο κ. Κικίλιας, καθώς μόνο οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού φέρνουν τους επισκέπτες και πάλι στην Ελλάδα.

Για τη σεζόν του 2022 ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρά σημάδια για θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού και η προσπάθεια θα είναι συλλογική ώστε να αντιμετωπισθούν οι αβεβαιότητες και οι προκλήσεις. «Υπάρχουν πολλοί προορισμοί; Ναι. Σαν την Ελλάδα; Όχι», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών φορέων οργανωμένου τουρισμού που παρακολούθησαν τη γενική συνέλευση να φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το φθινόπωρο και την άνοιξη, καθώς η χώρα μας διαθέτει πλούτο προορισμών και εμπειριών.

Ο τουρισμός είναι ομαδικό σπορ και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με ισχυρές συνέργειες με τον κλάδο, μπορούμε να τα καταφέρουμε. 'Αλλωστε, αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για την Ελλάδα. «Ετοιμαστείτε για το 2023, γιατί θα έχουμε πολύ δουλειά», τόνισε ο υπουργός.

Πιστεύουμε ότι το 2022 θα είναι μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν που είχαμε ποτέ, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης. Η κυβέρνηση, τόνισε, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τουριστικά γραφεία γιατί «χωρίς εσάς ο τουρισμός παραμένει ένα μικρό κομμάτι της οικονομίας, το οποίο μόνο εσείς οι επαγγελματίες μπορείτε να το μεγεθύνετε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την Αναπτυξιακή Τράπεζα που καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες των τουριστικών γραφείων, ενώ η κυβέρνηση διερευνά τρόπους αντιμετώπισης της ζημιάς που προκλήθηκε στα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνταν στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην προσέλκυση πολλών μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων στην Ελλάδα οι οποίες ανοίγουν δυνατότητες για προσέλκυση πιο ποιοτικού τουρισμού και, όπως είπε, «αν προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλότερου εισοδήματος και διευρύνουμε την τουριστική περίοδο, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!