Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρειας Κρήτης Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την Covid-19

Πραγματοποιειται για τρίτη διαδοχική χρονιά με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης, το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εργαζομένους στον τουρισμό, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από την Covid-19, τον SARS-CοV-2 κι άλλους υγειονομικούς κινδύνους.

Ύστερα από την επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων, ο φετινός κύκλος εκπαίδευσης, εκτός από την κάλυψη της κείμενης νομοθεσίας, ΦΕΚ 2134Β - 30.4.2022, εστιάζει στην εκπαίδευση του προσωπικού για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις υπηρεσίες και τα τμήματα μιας τουριστικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η εκπαίδευση αφορά τις πηγές και τους τρόπους μετάδοσης του ιού με όλες τις επιστημονικές εξελίξεις, τις διαδικασίες ενημέρωσης, των υπευθύνων του καταλύματος και των πελατών και τις μεθόδους για την επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών.

Επίσης, τη διαχείριση σε περίπτωση κρούσματος στο προσωπικό και μεθόδους και τις πρακτικές για τον καθαρισμό και την απολύμανση εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα, σε κάθε σημείο του καταλύματος: υποδοχή, εστίαση, κουζίνα, κολυμβητικές δεξαμενές & συντήρηση.

Επιπλέον αφορά την τήρηση βασικών μέτρων διασποράς της Covid-19, όπως αυτά ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι απαιτείται η εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή του καταλύματος που θα λειτουργήσει το 2022.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης και πιστοποίησης γνώσεων για το συντονιστή ορίζεται η 1η Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, απαιτείται η επικαιροποίηση του αρχείου εκπαίδευσης για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022 (υπεύθυνες δηλώσεις του προσωπικού ότι έλαβε εκπαίδευση για τα επιμέρους πρωτόκολλα σύμφωνα με τα καθήκοντά του και τήρηση σχετικού αρχείου).

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ως ισχύει για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται εκπαίδευση ενός τουλάχιστον ατόμου (συντονιστής) ανά υπηρεσία καθώς και ενός υπευθύνου από το κάθε τμήμα του καταλύματος.

Για τα καταλύματα κάτω των 50 δωματίων απαιτείται η εκπαίδευση ενός τουλάχιστον ατόμου (συντονιστή) ανά κατάλυμα.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει υλικό και θα απευθύνεται και στους εργαζομένους στα διάφορα τμήματα των καταλυμάτων απαλλάσσοντας έτσι τον συντονιστή από το να εκπαιδεύσει το προσωπικό, όπως προβλέπεται έως τις 15.06.2022.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα χορηγηθεί απλή Βεβαίωση Συμμετοχής σε όλους όσοι παρακολούθησαν τα θέματα ειδικότητάς τους και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης σε όσους εκτός από την παρακολούθηση λάβουν μέρος στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!