Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γεωργιάδης Θεωρώ αδιανόητο ότι η ΕΕ βλέπει την ενεργειακή κρίση χωρίς να παρεμβαίνει γρήγορα

Στα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκαν πως υπήρχε πραγματικό πρόβλημα γι' αυτό και έδρασαν νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Απαντώντας σε ερώτημα, εάν οι ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι εφόσον υπάρχει αναδρομικός χαρακτήρας, δεν έχει νόημα η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα γιατί το βασικό σημείο που δημιούργησε το δημοσιονομικό χώρο για να ληφθούν τα μέτρα ήταν τα τελικά αποτελέσματα του πώς πήγαμε το 2021. Πήγαμε κατά 2% καλύτερα ως προς το έλλειμμα. Αυτό προκάλεσε έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο αξιοποιήσαμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Ακριβώς επειδή μπήκαμε σε μια λογική ελέγχου και νοικοκυριού των δημοσίων οικονομικών μπορέσαμε να κάνουμε αυτή την σημαντική ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός, που είναι μια πολύ μεγάλη παρέμβαση».

Δεν γίνονται διακοπές ρεύματος σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διακοπές ρεύματος που γίνονται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και αν αυτές έχουν αυξηθεί ο υπουργός δήλωσε πως «φέτος έχουμε τις λιγότερες διακοπές ρεύματος» και ότι «είναι προφανές ότι δεν γίνονται διακοπές ρεύματος σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν». Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «αν κάποιος έχει να πληρώσει και δεν πληρώνει, τότε να του κόψουν το ρεύμα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το ρεύμα είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαίγεται είχε κόψει το ρεύμα σε 240.000 νοικοκυριά σε ένα χρόνο».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε ότι ο πόλεμος άλλαξε τελείως την παγκόσμια εικόνα στην οικονομία. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην κωλυσιεργία της ΕΕ να παρέμβει προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ αδιανόητο ότι η ΕΕ βλέπει την ενεργειακή κρίση χωρίς να παρεμβαίνει γρήγορα».

Εστιάζοντας στο θέμα της ενεργειακής ακρίβειας επισήμανε ότι «αναθέσαμε στην ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να μας πει πόσα είναι από τα υπερκέρδη των εταιρειών για να τα φορολογήσουμε 90%».

Η ρήτρα αναπροσαρμογής ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, πρόσθεσε ότι «είναι πανευρωπαϊκή νομοθεσία και στην Ελλάδα ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ για το αν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για την ενέργεια όντας υπό πίεση της κοινής γνώμης υποστήριξε ότι «κανένας από εμάς δε δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι πιστεύει στην κρίση του Ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς για τις εκλογές και στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «βασικός μας στόχος ήταν, όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό» και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα με όραμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!