Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΚΕΔΕ Ικανοποιημένη από την παρέμβαση του υπ. Υποδομών για το κόστος των υλικών κατασκευής

Ικανοποίηση για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της αύξησης του κόστους των υλικών στην υλοποίηση έργων σε όλους τους δήμους της χώρας, εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), διά του προέδρου της, δημάρχου Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαστεργίου σημειώνει ότι η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και του υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη «κρίνεται από την Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού ιδιαίτερα χρήσιμη και σημαντική, για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση την οποία όλοι μας αντιμετωπίζουμε.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων οικονομικής φύσης των αναδόχων των έργων για το επόμενο κρίσιμο διάστημα και δημιουργούν ένα ασφαλέστερο πλαίσιο λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς».

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητούσε η ΚΕΔΕ με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργούσε στην ομαλή εκτέλεση των έργων που υλοποιούνται σε όλους τους δήμους της χώρας, η σημαντική αύξηση του κόστους των υλικών.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των υπό κατασκευή έργων γίνεται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και με δεδομένο πως το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ολοκληρώνεται οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ο χρόνος που απομένει για να απορροφήσουμε τα χρήματα είναι ελάχιστος. Κάθε μέρα που χανόταν λόγω των μεγάλων αυξήσεων και της δήλωσης αδυναμίας από τους εργολήπτες να ανταποκριθούν στις συμβάσεις που είχαν υπογράψει, αύξανε τις πιθανότητες να χαθούν χρήματα και έργα που έχει ανάγκη τόσο η χώρα και η εθνική οικονομία, όσο και οι τοπικές μας κοινωνίες», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!