Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Φραγκογιάννης Συμπόρευση Ελλάδας - Γερμανίας στον δρόμο της ανάπτυξης

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, στην παρέμβασή του σε ημερίδα του Γερμανικού Επιμελητηρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Αθήνα.

Ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε για συμπόρευση των δύο χωρών στον δρόμο της ανάπτυξης μέσα από σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και επενδύσεις.

Στην ημερίδα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα βασικά συμπεράσματα μελέτης του ΙΟΒΕ με τίτλο «Το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία», ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις 50 δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας του 2022 για τη Γερμανία. Δράσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ενίσχυση των εξαγωγών με την υποστήριξη των ελληνικών συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις, στη διοργάνωση στοχευμένων εκδηλώσεων για τη βελτίωση της πρόσβασης προϊόντων στη γερμανική αγορά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, στη διοργάνωση του 6ου Ελληνο-γερμανικoύ Οικονομικού Φόρουμ σε συνεργασία με το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας, την υποστήριξη επιχειρηματικών αποστολών αλλά και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση, τη βιοτεχνολογία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο κ. Φραγκογιάννης, δίνοντας την εικόνα των οικονομικών σχέσεων της χώρας μας με τη Γερμανία, τόνισε ότι η Γερμανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των προορισμών των ελληνικών εξαγωγών για το 2021, με ποσοστό 7,3% και το ύψος των συναλλαγών να αγγίζει τα 2,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι εντυπωσιακές οι επιδόσεις των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς οι καθαρές εισροές Ξένων Άμεσων Επενδύσεων (ΞΑΕ) από τη Γερμανία άγγιξαν το 2021 τα 413 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας τη Γερμανία τρίτη -κατά σειρά- χώρα σε άθροισμα καθαρών εισροών ΞΑΕ -μετά την Ελβετία και την Κύπρο- για τη δεκαετία 2011-2021.

Τέλος ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι την τελευταία 5ετία υλοποιήθηκαν πολλά και σημαντικά επενδυτικά έργα στους τομείς του τουρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, των τροφίμων και ποτών, των μεταφορών, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!