Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πάνω από 60 αφίξεις κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2022

Περισσότερες από εξήντα(60) αφίξεις κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ξεκίνησαν ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και για την επόμενη χρονιά, καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερα κρουαζιερόπλοια και υπάρχουν οι υποδομές για την εξυπηρέτησή τους.

Τα παραπάνω αναφέρει, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια, με αφορμή τη συμμετοχή της μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global 2022, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όπως επισημαίνει, από τις συναντήσεις που έγιναν κατά η διάρκεια της έκθεσης- που είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση για την κρουαζιέρα στον κόσμο- προέκυψαν αισιόδοξα μηνύματα ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει ως ενδιάμεσος σταθμός, αλλά και ως λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτίθεται να χρηματοδοτήσει μέσω προγραμμάτων υποστήριξης marketing επιλεγμένες εταιρείες κρουαζιέρας, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας μαζί τους.

Μάλιστα, οι επισκέπτες της έκθεσης στο Μαϊάμι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τον πολυθεματικό προορισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει τον ήλιο και τη θάλασσα με τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον πολιτισμό, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών κρουαζιέρας διερεύνησαν για τους πελάτες τους τις δυνατότητες επίσκεψης στους υπόλοιπους προορισμούς της περιοχής με ημερήσιες εκδρομές.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της Περιφέρειας να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια άνοδο στον τομέα της κρουαζιέρας στη μετά Covid εποχή και να προσελκύσει περισσότερες κρουαζιέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!