Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Elxis - At Home in Greece Οι ξένοι επενδυτές έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά ακίνητα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος απόκτησης δεύτερης κατοικίας από Ευρωπαίους αγοράστες βρίσκεται η χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Elxis - At Home in Greece, η ζήτηση για δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα από Ευρωπαίους αγοραστές δείχνει να παραμένει σταθερή.

«Το ενδιαφέρον των επενδυτών από χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και το Βέλγιο, παραμένει ισχυρό με επίκεντρο την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου. Κατά συνέπεια, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα οι τιμές, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις οδηγούν το κόστος κατασκευής ανοδικά, σε μια τάση που συνεχίζεται και φέτος. Αναμένουμε οι τιμές να αυξηθούν κατά 10% περίπου το 2022, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία», αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ.Γαβριηλίδης.

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτει, παρατηρείται μια σημαντική στροφή προς την ποιότητα από τους αγοραστές, καθώς θέλουν να μειώσουν τους κινδύνους, αξιολογώντας το βελτιωμένο οικονομικό προφίλ της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός πως ενώ το 2019 μια παραθαλάσσια βίλα τριών υπνοδωματίων στις ηπειρωτικές ακτές του Ιονίου θα έβγαινε στην αγορά στις 265.000 ευρώ, το ποσό αυτό εκτινάχθηκε στις 330.000 ευρώ το 2021.

Οι αγοραστές θεωρούν τα ελληνικά ακίνητα όλο και περισσότερο ως μια ασφαλή επένδυση με βελτιωμένες προοπτικές, εκτιμά.

Τα έργα υποδομής της χώρας βελτιώνουν σημαντικά την προσβασιμότητα σε μια αγορά όπου οι τιμές αυξάνονται, αλλά παραμένουν χαμηλές σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι επενδυτές έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά ακίνητα που πλέον ανταγωνίζονται τις κατοικίες σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Σε μια έκθεση δεύτερης κατοικίας στην οποία συμμετείχε η Elxis τον περασμένο μήνα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ήταν προφανές ότι η Ελλάδα έχει γίνει «καυτός» προορισμός για τους αγοραστές κατοικιών, αναφέρει ο κ. Γαβριηλίδης, προσθέτοντας ότι η Elxis προχωρά με σημαντικές επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό της, σε νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και σε βιώσιμα ακίνητα. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Ουτρέχτη, πρόσφατα ανοίξαμε νέο γραφείο στην Κρήτη, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες μας ανά τον κόσμο, δημιουργώντας για αυτούς τη μέγιστη αξία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!